Filip Petrušev (©AFP)
Filip Petrušev (©AFP)

Petrušev jači od bolesti, Olimpijakos nekako od Žalgirisa

Vreme čitanja: 3min | pet. 11.10.24. | 22:42

Pirejci imali 17 poena prednosti, pa strepeli za pobedu. Srpski košarkaš se našao u sastavu domaćina iako nije trenirao prethodnih dana i meč završio sa osam poena

Nije domaća premijera Olimpijakosa u Evroligi bila preterano lepa za oči, ali je bila uspešna. I to je za grčkog velikana iz trenutne perspektive najbitnije s obzirom da je protiv Žalgirisa igrao sa samo jednim zdravim centrom. Mozes Rajt je bio jedini potpuno fit večeras u reketu domaćina, ali su zube stisnuli i Filip Petrušev i Mustafa Fal te se na parket vratili pre očekivanog vremena pa kao takvi dali doprinos u teško izvojevanom trijumfu sastava Jorgosa Barcokasa - 74:68.

Srpski reprezentativac je bio jači od bolesti koja ga je mučila prethodnih dana i za 12 minuta na terenu postigao osam poena uz tri skoka, dok je Francuz imao samo dva za nešto više od šest minuta u igri. Najefikasniji su bili Saša Vezenkov (17p., 11sk.) i Evan Furnije (15p.), dok je kod tvrdog gosta koji je pokazao da nije bila slučajnost što je u prvom kolu iznenadio Barselonu, najraspoloženiji bio Deividas Sirvidis (17p.). Alen Smailagić je imao prostojnu partiju pošto je upisoa sedam poena i dva skoka.

Izabrane vesti

Krenula je utakmica da se odvija onako kako su Pirejci i hteli. Brzo vođstvo, sigurna kontrola rezultata uz odlične sekvence Vezenkova i Furnijea i plus 15 već posle prvih deset minuta (21:6). Gosti iz Kaunasa su bili krajnje dezorijentisani na početku meča, bez konkretnog plana igre i sa mnogo rupa u ofanzivnom delu.

Sve je išlo kao po loju za domaćina koji je nakon poraza u prvom kolu na gostovanju Fenerbahčeu, sada bio pod imperativom da na domaćoj premijeri upiše prvenac u ovogodišnjem izdanju elitnog takmičenja. Otišao je Oli i na maksimalnoih plus 18 na sredini drugog kvartala (33:15), da bi do velikog odmora litvanski tim smanjio na 35:24.

Odlični završni minuti prvog dela igre su bili nagoveštaji boljeg izdanja izabranika Andree Trinkijerija u nastavku. Mnogo bolju timsku igru su prikazali momci u zeleno-belim dresovima i malo po malo spuštali deficit koji je na ulasku u poslednjih deset minuta iznosio tek devet poena (52:43).

Kada je Sirvidis prišao na šest poena na startu četvrtog kvartala, prvi znaci brige su se pokazali na licima domaćih navijača. Morali su konce da preuzmu oni sa najstamenijim živcima, ali i najvećim iskustvom. Kapiten Kostas Papanikolau je trojkom iz ugla ponovo vratio plus na dvocifren. Ipak, ultra raspoloženi Sirvidis nije dao mira Olimpijakosu i konstantno se trudio da mu upropasti veče.

Umalo to i da se desi, ali je nova senzaciju Zelene šume sprečio Vezenkov preciznim slobodnim bacanjima.

EVROLIGA - 2. KOLO

Sreda

Monako - Makabi Tel Aviv 85:79

/Okobo, Džejms 17 - Lojd 16/

Crvena zvezda - Baskonija 78:71

/Kenan 19 - Moneke 19/

Četvrtak

Anadolu Efes - Fenerbahče 78:83

/Oturu 21 - Kolson 16/

Asvel - Virtus 87:85

/Sako 19 - Kordinije 23/

Panatinaikos - Bajern 94:79

/Lesor 22 - Buker 15/

Real Madrid - Partizan Mozzart Bet 93:86

/Ibaka 15 - K. Džons 15/

Petak

Olimpijakos - Žalgiris 74:68

/Vezenkov 17 - Sirvidis 17/

Barselona - Alba 88:73

/Brizuela 18 - Hermanson 13/

Olimpija Milano - Pariz 79:74

/Šilds 21 - Šorts 17/

***kvote su podložne promenama



tagovi

KK Olimpijakoskk ŽalgirisEvroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara