Navijači Zamaleka (©Reuters)
Navijači Zamaleka (©Reuters)

AFRIKA: Zamalek juri gol minusa iz Maroka, Piramids na pragu rušenja egipatskog poretka

Vreme čitanja: 2min | ned. 19.05.24. | 08:41

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na Crnom kontinentu

Izabrane vesti

(Fudbal, Zambija 1)

Domaćin je popravio formu u Zambiji. Nije poražen već pet kola. Kansašani je na mestu koje vodi u niži rang, ali i dalje ima šansu da se spasi najgoreg scenarija. Gost su pobedili na dve od tri posdnje utakmice, ali i dalje zaostaju pet bodova za Grin Bafalosom, prvi klubom iznad zone ispadanja. Nije bilo golova u prvom obračunu ovih timova. Na prethodna četiri mešusobna meča, na čak tri je bilo bez golova, dok je Nkana jednom dobila na svom terenu sa 2:0.

ZAMALEK – BERKANE, 17.00

(Fudbal, Kup konfederacije)

Zamalek je imao lošu sezonu u Egiptu, ali ima šansu da osvoji međunarodni trofej, drugi po rangu u Africi, Kup konfederacije. U revanšu na svom stadionu u Kairu pred sigurno 75.000 navijača juri gol minusa iz Maroka (1:2) protiv Berkanea. Pre sedam dana, domaćin je u prvih pola sata vodio sa 2:0, ali je Džaziri na startu drugog poluvremena doneo egipatskom velikanu šansu da pred svojim navijačima nadoknadi prednost i dokopa se trofeja.

-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Liverpul na Enfildu, Bilbao na San Mamesu ili možda Romu na Olimpiku?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

-------------

ISMAILI – PIRAMIDS, 17.00

(Fudbal, Egipat 1)

Piramds ove sezoe može do titule u šampionatu Egipta. Ima 14 bodova više od Al Ahija, ali šampion Faraona ima pet mečeva manje, pa će biit zanimljivo kada odigra zaostale utakmice. Zamelek je daleko iza, tako da će ova dva kluba iz Kaira da vode glavnu reči. Ismaili je u sredini tabele, na 12. mestu, ali i dalje nije obezbedio opstanak. U prvom delu šampionata Piramids je slavio sa 2:1 na svom terenu. Na prethodne četiri utakmcice tim iz Kaira je slavio i uvek je bilo 3+.

RIVERS JUNAJTED – NIGER, 17.00

(Fudbal, Nigerija 1)

Oba tima su u sredini tabele u šampionatu Nigerije. Rivers je osvojio samo bod u prethodnih pet kola, dok Niger ima dva poraza u tri poslednja kola. Nigerijska liga je poznata po tome da u 70 odsto mečeva pobeđuju domaćini. Rivers na svom terenu ima 11 trijumfa i četiri remija. Svaka pobeda gostiju u ovoj ligi je senzacija, pa su uvek domaćini favoriti bez obzira na redosled na tabeli.


tagovi

Afrikasportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara