Lionel Mesi (©Reuters)
Lionel Mesi (©Reuters)

Mesi u top formi putuje na Kopa Amerika: Protiv Sent Luisa stigao do novog rekorda

Vreme čitanja: 2min | ned. 02.06.24. | 09:36

Argentinac najbrže od svih u istoriji MLS stigao do 25 doprinosa pogotku u jednoj sezoni

Igra se Lionel Mesi u Sjedinjenim Američkim Državama. Okupio je svoje društvo u Inter (Suarez, Alba, Buskets) i zajedno sa njima uživa na terenu u roze dresu Intera. Tako je bilo i prošle noći u remiju sa Sent Luisom (3:3), kojim je napravljen još jedan korak ka mestu u plej.ofu.

Iako je Inter tri puta morao da juri vođstvo rivala, navijači nisu razočarani napustili stadion. Videla je publika na Floridi još jedno sjajno izdanje verovatno najboljeg fudbalera svih vrema. Gol u 25. minutu postignut za 1:1 imao je simboliku, pošto je to bio Mesijev 25. doprinos nekom pogotku Intera. Dao ih je 12 i asistirao za 13, čime je postao rekorder američke MSL, odnosno igrač koji je najbrže u jednoj sezoni stigao do takvog učinka. Svega 12 utakmica trebalo je Mesiju za pomenutu statistiku.

Izabrane vesti

Top forma argentinskog reprezentativca dočekana je sa oduševljenjem u njegovoj domovini, pošto se bliži Kopa Amerika na kojem će Gaučosi pokušati da odbrane krunu osvojenu pre tri godine.

Remi sa Sent Luisom bila je poslednja Mesijeva utakmica na kalupskoj sceni pre nego što se vrati iz Sjedinjenih Američkih Država sa kontinentalnog turnira, baš kao i Luis Sauarez. Deluje da su obojcia uhvatili zalet (Suarez takođe dao 12 golova) i da sa velikim ambicijama putuju na okupljanje svojih reprezentacija.

Argentina će za rivale u grupi imati Peru, Čile i Kanadu, dok će se Urugvaj za mesto u drugoj fazi takmičenja boriti sa Panom, Bolivijom i SAD, a pre toga igra prijateljski meč protiv Meksika. Argentinci će provere imati protiv Ekvadora i Gvatemale.


tagovi

Kopa AmerikaLionel Mesifudbalska reprezentacija Argentine

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara