Ilustracija (©AFP)
Ilustracija (©AFP)

Bitka za Ligu konferencije: Genk ili Gent

Vreme čitanja: 2min | ned. 02.06.24. | 11:19

Poslednja borba u najjačem belgijskom rangu ove sezone

Poslednja nepoznata u Župiler Pro ligi tiče se plasmana u Ligu konferencije. Genk će u nedelju da ugosti Gent u meču vrednom plasmana u trećerangirano kontinentalno takmičenje (13.30).

Domaći tim je završio na petom mestu u plej-of grupi, dok je Gent bio prvoplasiran u doigravanju ekipa plasiraniah od sedmog do 12. mesta, ali je u osnovnoj fazi sezone Genk završio kampanju jedno mesto iznad rivala.

Izabrane vesti

Genk je sigurno razočaran sezonom, s obzirom na to da se prošle godine direktno kvalifikovao za Ligu konferencije tako što je završio prvi u ligaškom delu. Zaista, Genkov učinak od 1,6 poena po utakmici u ovoj ligi bio je znatno niži od proseka od 2,2 prošle sezone.

Domeniko Olivijeri imenovan je nedavno za privremenog trenera Štrumpfova pošto je Vouter Franken otpušten posle razočaravajućih izdanja ekipe u plej-ofu, što je dodatno pogoršano činjenicom da je izrazio želju da napusti klub i ode baš u Gent.

13.30: (2,40) Genk (3,45) Gent (2,90)

Olivijeri je dugo u Genku, gde je trenirao rezerve od 2006. do 2017. i bio je imenovan za privremenog trenera u dva prethodna navrata, poslednji put 2020. Ovaj 56-godišnji šef struke je pobedio u svom prvom meču protiv Antverpena, ali je izgubio drugi protiv Union Sen Žiloaza prošle nedelje.

Genk je izgubio pet od poslednjih šest mečeva plej-ofa, primio je 15 golova i postigao samo tri u ovoj seriji loše forme.

--------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Marselj na Velodromu, Fajenord na De Kajpu ili možda Benfiku na Da Lužu?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

---------------

Što se tiče gostujuće ekipe, iako Bafalosi nisu uspeli da se kvalifikuju u plej-of šampionata, u ligaškom delu sezone su sakupili 47 bodova, isto koliko i protivnik Genk.

Pošto ugovor trener Hejna Vanhezebruka ističe na kraju sezone, šuškalo se da Gent neće produžiti njegov troipogodišnji boravak, a u maju je potvrđeno da će sporazumno napustiti klub na kraju kampanje.

Vanhezebruk je takođe bio na čelu između 2014. i 2017. godine, a 2015. je doneo prvu titulu klubu u Pro ligi. Gentovo sedmoplasirano mesto ove sezone značilo je da se plasirao u plej-of Lige konferencije, a pošto je bio na svoje grupe, sada mora da pobedi Genk da bi se kvalifikovao za UEFA takmičenje sledeće sezone.

Gostujuća ekipa ulazi u igru u dobroj formi pošto je pobedila u devet od prethodnih 11 utakmica, uključujući poslednja dva protiv Standarda i Sint Trojdena.

Od 2017. godine, mečevi između Genka i Genta su bili u tesnoj borbi, pri čemu su Štrumpfovi pobedili osam puta, a Bafalosi šest, dok su se sukobi pet puta završavali pat pozicijom.

BELGIJA 1, PLEJ-OF ZA LIGU KONFERENCIJE - JEDAN MEČ

Nedelja

13.30: (2,40) Genk (3,45) Gent (2,90)

***kvote su pdoložne promenama



tagovi

Belgija 1GenkGent

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara