Real Madrid (©Reuters)
Real Madrid (©Reuters)

Ove bitange više ne znaju ni da slave

Vreme čitanja: 2min | ned. 02.06.24. | 10:40

Hozelu jednom rečenicom opisao trijumf Reala

Real Madrid je šampion Evrope. Petnaesti put u istoriji. Najveći klub sveta svih vremena. Barselona, Bajern i Mančester junajted zajedno imaju jedan „ušati“ trofej manje od Kraljevskog kluba.

A, na evropskom fudbalskom Olimpu uz Paka Henta, koji je šezdesetih godina šest puta bio prvak sa Realom, od sinoć su i Toni Kros, Luka Modrić, Karvahal i Naćo. I njima je ovo bilo šesti put da su osvojili Ligu šampiona.

Izabrane vesti

Dok je Džud Belingem ronio suze, jer je prvi put dodirnuo i poljubio najvredniji evropski trofej, veći deo Realovog tima se radovao jedno – pola minuta. I to na način kao da su osvojili neki turnir srednjih škola ili makar neki regionalni pehar.

Meni je ovo prvi put da osvojim Ligu šampiona. A, ove bitange više ne znaju ni da slave“, rekao je Hozelu posle finala.

I pogodio u metu. Jer, za Real, za ovu generaciju, na „Vembliju“ je bio samo još jedan dan na poslu. Rutina. Kao da je to nešto što se radi svakog dana od devet do pet, a ne nešto za šta bi „ubio“ svaki fudbaler ovog sveta.

Uostalom, Hozelu je bio potpuno van sebe kada se u 34. godini popeo na vrh Evrope.

„Ne mogu ni da vam opišem kako se osećam, toliko je emocija, toliko toga mi prolazi kroz glavu. Srećan sam što sam mogao ove trenutke da podelim sa porodicom. Moj stariji sin ne prestaje da plače, ovaj mlađi je još mlad da bi shvatio“, pričao je Hozelu kao u transu posle pobede.

I nastavio da sipa o – Karvahalu.

„Mnogo sam srećan zbog njega. Ovo mu je šesta Liga šampiona u karijeri, malo igrača na svetu može da se pohvali time. Karvahal je najbolji desni bek u istoriji Real Madrida. Dogovorili smo se da ćemo, ako pobedimo, da odemo zajedno da se napijemo i da se tetoviramo“, otkrio je Hozelu.

Ili da parafraziramo Piksija, kada su Karvahal, Kros, Modrić i Naćo u pitanju, nema „ako pobedimo“. Hozelu je još pre deset dana mogao da zakaže taj termin za tetoviranje.

 



tagovi

Real MadridLiga šampiona

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara