Don Karlo: Slaviću kao i pre, uz još jednu cigaru na trgu

Vreme čitanja: 2min | ned. 02.06.24. | 04:53

Anćeloti postao prvi trener u istoriji Lige šampiona sa pet trofeja

Real Madrid je trijumfovao nad Borusijom iz Dortmunda u finalu Lige šampiona (2:0), a strateg Kraljevića Karlo Anćeloti ušao je u istoriju evropskog fudala. Nijedan drugi trener u elitnom takmičenju nije osvojio više od tri pehara, a Italijan je došao do svog petog. Nije krio 65-godišnjak oduševljenje po završetku susreta sa Milionerima.

Izabrane vesti

"Slaviću, kao i dosad, sa još jednom cigaretom na Trgu Cibeles u Madridu. Ova Liga šampiona je osvojena požrtvovanošću i kvalitetom. Hajde da uživamo u sutrašnjem danu, a onda ćemo se odmoriti i vratiti se sa istom željom i entuzijazmom da damo najbolje što možemo. Ovo takmičenje mi je dalo neverovatnu sreću kao igraču i treneru i cilj je da pokušam da ponovim ovu emociju", ushićen je Don Karlo.

Anćeloti je osvojio Ligu šampiona drugi put u prethodne tri sezone.

“ Bilo je teško zamisliti da za tri godine možeš da osvojiš dve Lige šampiona i dve LaLige sa timom koji se malo po malo menja. To je najbolji tim na svetu i biti ovde je veliki poklon. Uživam i pokušavam da izvučem najbolje od toga.“

Apostrofira porodičnu atmosferu

Imam sina za pomoćnika i on može da mi kaže stvari koje niko ne može da mi kaže. Osećamo se kao kod kuće iz dana u dan i mi smo porodica, kao Real Madrid . To je ono što nas izdvaja. To je fudbalska porodica. Svi rade i vlada veoma zdrava atmosfera koju stvara tradicija kluba. Bolje je raditi u porodici nego u industriji."

Recept za uspeh je "jednostavan", a odluka Tonija Krosa o penzionisanju biće ispoštovama.

„ Imajte dobar tim, dobre igrače, dobro organizovan klub. Kros je završio karijeru na najbolji način. Svi bi hteli da odu ovako u penziju.. Mnogo tuge, ali moramo da poštujemo odluku. Imao je m*da da završi. On je veoma srećan. On je legenda ovog kluba. Madriđani mu se zahvaljuju na svemu što je uradio. Ne samo u igri, već u stavu i profesionalizmu. Za deset godina koliko je igrao za Real Madrid nije propustio nijedan dan. Rekli smo mu: „Čekamo te. Ako se predomisliš, mi smo tu.”

Stigao je Don Karlo da ukratko analizira dešavanja sa trave Vemblija.

" Bili su bolji u prvom poluvremenu. Odigrali su ono što su hteli, a to je da se brane i idu u kontranapad. Posle smo mi bili bolji. Bilo je teško.


tagovi

Real MadridKarlo AnćelotiLiga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara