Đoković (©Reuters)
Đoković (©Reuters)

Ode Federeru još jedan rekord

Vreme čitanja: 1min | ned. 02.06.24. | 09:14

Novak ga stigao po broju pobeda na grend slemovima

Svi relevantni teniski rekordi su u rukama Novaka Đokovića. Ako hoćemo da teramo mak na konac, onda hajde da kažemo da je ostalo još da postane čovek sa najviše osvojenih turnira, ali je Džimi Konors igrao i posle 40. godine i skupljao pehare, tako da je za sada još van domašaja srpskog teniskog genija.

Ali, broj grend slem trofeja, broj mastersa, broj nedelja na teniskom tronu... Sve je to u Novakovim rukama. Jutros u tri časa, kada je eliminisao Lorenca Musetija sa Rolan Garosa (3:2), Đoković je stigao još jedan Federerov rekord.

Izabrane vesti

Od jutros su Srbin i Švajcarac izjednačeni po broju dobijenih mečeva na grend slem turnirima. Obojica sada imaju 369 trijumfa. Već u sledećem kolu, u kojem će igrati sa Argentincem Serundolom, Đoković će imati priliku da obriše Rodžerovo ime sa još jednog rekorda.

Kako je krenulo, malo šta će ostati Federeru čime će moći da se diči kao rekorder u teniskoj istoriji. Za sada najviše odoleva broj osvojenih Vimbldona, ali ovog leta će Đoković imati priliku da ga i tu stigne.


tagovi

Novak ĐokovićRodžer FedererRolan Garos 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara