Reprezentativci Tunisa na treningu (©AFP)
Reprezentativci Tunisa na treningu (©AFP)

AFRIKA: Gana, Angola i Tanzanija overavaju plasman na KAN, Tunišani se dokazuju protiv Bocvane

Vreme čitanja: 2min | čet. 07.09.23. | 08:59

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na Crnom kontinentu

Izabrane vesti

(Fudbal, Kvalifikacije za Kup afričkih nacija)

Počelo je poslednje kolo kvalifikacija za Kup afričkih nacija. Angola je veoma blizu overe plasmana na kontinentalni šampionat, druga je na tabeli E grupe. Ako savlada Madagaskar, jedinu ekipu u grupi koja još uvek nema nijednu pobedu (dva poena) obezbediće vizu za Obalu Slonovače i turnir koji se igra početkom sledeće godine. U slučaju remija moraće da se nada da će Gana da ostane neporažena, a ako kojim slučajem izgubi pred svojim navijačima, onda Centralna Amerika u Akri ne sme da osvoji ni bod. U Antananarivu Angola nije uspela da savlada Madagaskar, odigrali su 1:1. Ipak, u ovim okolnostima u Luandi je apsolutni favorit.

GANA – CENTRALNA AFRIKA, 18.00

(Fudbal, Kvalifikacije za Kup afričkih nacija)

Reprezentacija Gane, za koju nastupaju fudbaleri Crvene zvezde Osman Bukari i Edmund Ado nekim čudom još uvek nije obezbedila plasman na završni turnir KAN. Imala je previše nerešenih rezultata, čak tri, mada i dalje je prva na tabeli E grupe. Da bi definitivno obezbedila prolaz dalje dovoljan joj je remi večeras, mada može do drugog mesta i porazom, ako Angola ne savlada Madagaskar. U prvom okršaju sa Centralnom Afrikom Crne zvezde su ispustile vođstvo i na kraju odigrale 1:1.

ALŽIR – TANZANIJA, 21.00

(Fudbal, Kvalifikacije za Kup afričkih nacija)

Alžir je pokazao najveću ozbiljnost u ovim kvalifikacijama za KAN, jedina je od svih selekcija iz 12 grupa koja je ostvarila maksimalan učinak od svih pet pobeda. Dakle, karta za kontinentalni šampionat je odavno overena, a preostalo je da vidimo ko će se pridružiti Alžircima iz F grupe. Tanzanija je najbliža tome, dovoljan joj je bod, ili ako izgubi da Uganda ne savlada Niger. Alžirci su u junu bez većih problema savladali Tanzaniju u Dar es Salamu sa 2:0. Bila im je to četvrta uzastopna pobeda nad tom selekcijom u svim takmičenjima.

TUNIS – BOCVANA, 21.00

(Fudbal, Kvalifikacije za Kup afričkih nacija)

U J grupi sve je već poznato. Ekvatorijalna Gvineja i Tunis su obezbedili plasman na KAN, tako da susret u Radesu nema nikakav takmičarski značaj. Ipak, uvereni smo da Tunišani žele da zaokruže ciklus trijumfom, da dokažu da su kvalitetnija ekipa od Bocvane. U prvom susretu na jugu Afrike to nisu uspeli, odigrali su samo 0:0. Bocvana je tim rezultatom došla do jednog od ukupno četiri poena, koliko je uzela u kvalifikacijama.

---------

Izađi na crtu, ispuni dnevni zadatak sa Mundobasketa i osvoji deo nagradnog fonda od 200.000 dinara!

---------



tagovi

Afrika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara