(©AFP)
(©AFP)

Najgora solucija za Luisa Enrikea: Nit je PSŽ dobio, nit važi za čvrstu ruku (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 06.10.24. | 22:59

Umsna Dembele se vratio u tim, krenuo od starta i upisao asistenciju, ali Sveci su se sapleli o Nicu – 1:1

Važilo je za Luisa Enrikea da je nezgodan karakter, težak čovek. Da ne voli da popušta i da zna da lupi šakom o sto. Elem, da voli da trenira strogoću. Osetio je to na svojoj koži Usman Dembele nakon što se sukobio sa španskim stručnjakom, ali ga je, ipak, vratio u konkurenciju za sastav. Dobio je najgoru soluciju: nit je više čvrsta ruka, nit je Pari Sen Žermen dobio.

Luis Enrike je odlučio da vrati u tim Usmana Dembelea, prekinuo je hlađenje i gurnuo ga u prvu postavu. Sa jedne strane je sa francuskim krilom bio na dobitku, upisalo je asistenciju i doprinelo da Pari Sen Žermen ne bude poražen na gostovanju Nici – 1:1 (1:0), mežutim, sada je pitanje kako će drugi reagovati, da li će očekivati da im se tolerišu ispadi i gleda kroz prste.

Izabrane vesti

Potencijalno bi španski stručnjak mogao da se suoči sa problemima u svlačionici, da i drugi u slučaju da se ogluše o naredbe ili suprotstave očekuju da budu pomilovani. No, na to Luis Enrike sada mora da bude spreman, jer je posle svađe popustio, i to vrlo brzo. Ekspresno je vratio Usmana Dembelea, iako ga je precrtao.

Mogao je rezultatski da bude na ozbiljno dobitku, pošto je krilni napadač asistencijom za Nuna Mendesa pokrenuo ekipu. Do tada je Pari Sen Žermen bio mlak, nedovoljno oštar i maštovit u završnici. I u zaostatku.

Nica je u završnici prvog poluvremena stigla do vođstva posle rikošeta. Ali Abdi je zatresao mrežu, ostao je na kolenima Đanluiđi Donaruma. Ništa nije mogao da uradi. Već tada se dalo naslutiti da bi Sveci mogli da prođu kao pre godinu i mesec dana na Parku prinčeva, kada su matirani. Ali, precizan i ne naročito snažan udarac Nuna Mendesa, koga je samog van kaznenog prostora uočio Usman Dembele, ispostavilo se, bio je okidač za totalni zaokret na terenu.

Napadao je Pari Sen Žermen u talasima, stvorio sijaset šansi i nije mu se dalo. Tačnije, pobedu mu nije dao Marćin Bulka. Sve je skinuo poljski golman u završnici i Monako se osamio na vrhu Lige 1.

FRANCUSKA 1 – 7. KOLO

Petak

Marselj - Anže 1:1 (0:0)

/Rou 51 - El Melali 54/

Subota

Sent Etjen - Okser 3:1 (1:0)

/Davitašvili 15, 54, 86 - Ber 74/

Lil - Tuluz 2:1 (0:1)

/Gomes 57, Baker 72 - Abduhlal 39/

Ren - Monako 1:2 (1:2)

/Blas 11 - Kerer 6, Balogun 22/

Nedelja

Lion - Nant 2:0 (1:0)

/Taljafiko 22, Paloa 54ag/

Strazbur - Lans 2:2 (1:1)

/Sila 18, Dijara 60pen - Enzola 5, Dijuf 44/

Rems - Monpelje 4:2 (2:1)

/Munetsi 6, Nakamura 25, Dijakite 57, Teuma 90+3pen - Nordan 37, 90+1/

Brest - Avr 2:0 (1:0)

/Ažork 12, Salah 90+2/

Nica - PSŽ 1:1 (1:0)

/Abdi 39 - Mendes 52/



tagovi

Francuska Liga 1Liga 1NicaPari Sen ŽermenLuis EnrikeUsman DembeleNuno Mendeš

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara