De Minor (©Reuters)
De Minor (©Reuters)

Tenis u Parizu: Neizvesni Zverev, Hurkač, De Minor

Vreme čitanja: 2min | sub. 13.07.24. | 12:38

A, već otpali Rubljov i Dimitrov

Vrlo lako bi moglo da se desi da se olimpijski turnir u tenisu pred sam početak susretne sa otkazima nekoliko igrača iz prvih deset zbog povreda, pa da konkurencija u Parizu bude osetno slabija.

Trojica igrača iz Top 10 su povređena napustila Vimbldon i nakon toga otkazala nastupe na narednim takmičenjima.

Izabrane vesti

Aleksandar Zverev, četvrti teniser sveta i aktuelni olimpijski pobednik, ima problem sa kolenom. Tek se očekuju detaljniji pregledi, ali prve informacije nisu bile dobre, Miša Zverev, brat nemačkog asa, istakao je da možda postoji oštećenje kosti.

Zbog povrede kuka Aleks de Minor je morao da odustane od duela sa Novakom Đokovićem u četvrtfinalu Vimbldona. Australijanac je deveti na svetu bio do grend slema u Londonu, ali trebalo bi da zabeleži skok po završetku takmičenja. Kako pišu australijski mediji, šanse da De Minor zaigra u Parizu su vrlo male, a otkazao je ranije zakazani nastup na turniru u Gštadu.

Ista priča važi i za Huberta Hurkača. Poljski teniser, zvanično sedmi na svetu, povredio se na Vimbldonu, stradalo mu je koleno i takođe je odustao od nastupa u Gštadu. Hurkač, pak, ima želju da zaigra u Parizu, jer mu je bio plan da zajedno sa Igom Švjontek, najboljom teniserskom sveta, zaigra u miks dublu. Zato se sada trka sa vremenom, da proba da se oporavi.

Iz Top10 od ranije se zna da na Olimpijskim igrama neće biti Andreja Rubljova, koji je odustao od turnira, kao ni Grigora Dimitrova, koji nije ispunio uslove da bi zaigrao u Parizu.

Dok dođe vreme za Igre, ko zna, možda još bude otkaza. Ni Janik Siner neće igrati na turniru nakon Vimbldona, pa je pitanje da li planira da nastupi u Parizu.

Za sada je jedino sigurno da će tamo biti Novak Đoković, Karlos Alkaras, ali i Rafael Nadal.


tagovi

Olimpijske igrePariz 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara