Tibo Kurtoa (©AFP)
Tibo Kurtoa (©AFP)

Kanjizares veliča Kurtou: Maradona među golmanima

Vreme čitanja: 2min | čet. 19.09.24. | 15:36

“On je najbolji kojeg sam ikada video“, tvrdi Španac

Ni Manuel Nojer, ni Petr Čeh, ni Đanluiđi Bufon, Piter Šmajhel, Iker Kasiljas već Tibo Kurtoa. Za Santijaga Kanjizaresa Belgijanac je najbolji golman ikada. Povod za ovakvu izjavu legendi Valensije Kurtoa je dao još jednom sjajnom partijom na startu Lige šampiona.

Real je slavio protiv Štutgarta (3:1), ali je nagradu za igrača utakmice poneo upravo Kurtoa. Zabeležio je šest odbrana, omogućivši po ko zna koji put da u utakmici u kojoj nije briljirao na kraju osvoji sva tri boda.

Izabrane vesti

"Kurtoa je najbolji. Ranije smo govorili 'Postoji Mesi i postoje ostali‘ ili ‘Postoji Maradona…'. Pa, u ovom slučaju je slično. Kurtoa je Maradona, Mesi i Kristijano među golmanima. Mnogo je bolji od ostalih i drži nivo svakog dana toliko da je to postalo uobičajeno", naglašava 54-godišnji Kanjizares u razgovoru za Movistar+.

Osvajač Lige šampiona sa Realom 1998. godine smatra da madridski tim u svakom trenutku može da se osloni na Kurtou, što nije slučaj sa ostalim golmanima.

"Navikli smo na bitne odbrane od njega i druge stvari koje bismo kod drugih golmana isticali, ali smo navikli da je kod njega to normalna stvar. To je veličina po mom mišljenju najboljeg golmana kojeg sam ikada gledao. Tibo Kurtoa koji je još jednom najbolji igrač utakmice u kojoj je napravio razliku u Realovu korist", dodao je Kanjizares.

Na pitanje da precizira da li je za njega Kurtoa najbolji u istoriji fudbala, Španac je odgovorio kao iz topa:"Bez ikakve sumnje."

Kurtou je posle utakmice sa Štutgartom nahvalio i trener Reala Karlo Ančeloti.

"Mogao bih da napravim listu. On je najbolji na svetu trenutno, ali ja sam trenirao još neke golmane koji su bili na vrlo visokom nivou. Trenutno Kurtoa je najbolji", poručio je Italijan.

Šta vi kažete, gde se po vašem mišljenju u golmanskom svetu kotira Kurtoa?


tagovi

Santijago KanizaresTibo KurtoaReal MadridKarlo Anćeloti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara