Samo Zvezdin Mesi može da igra za Benfiku

Vreme čitanja: 3min | čet. 19.09.24. | 14:56

Lisabonski velikan nadigrao mladi tim Crvene zvezde i zasluženo pobedio iza juga Marakane – 2:1

Crvena zvezda je u prvom poluvremenu bila uplašena i impresionirana. Srpski predstavnik je u nastavku bio tek za nijansu bolji, ali nedovoljno dobar da izbegne poraz od mladog tima lisabonskih Orlova – 1:2. Benfika je odigrala korektan meč, jasno ocrtavajući fizičku i tehničku razliku u odnosu na pojačani tim Crvene zvezde, predvođen prvotimcima Lazarom Jovanovićem i Jovanom Šljivićem. Očekivalo se mnogo više, uzimajući u obzir rejting većeg broja igrača koja je na raspolaganju imao Nenad Milijaš.

Da budemo pošteni: Benfika je zaslužila da slavi ubedljivijim rezultatom. Nije zahvaljujući bravurama golmana Vuka Draškića, koji je internvencijama na početku i finišu meča čuvao domaćina. Prosto, posle samo nekoliko minuta, videla se razlika u brzini, snazi, fizičkoj moći. Jedini koji demonstirao potencijal dostojan Benfike bio je Andrija Maksimović.

Izabrane vesti

Supertalentovani vezista Crvene zvezde na kraju je efektnim udarcem levom nogom postigao počasni pogodak i u tom 57. minutu raspalio nadu da crveno-beli mogu do velikog boda. Benfika je mislila drugačije. Brzo su se igrači iz Lisabona prenuli i ponovo zagospodarili terenom. Videli smo dobru priliku Kostova za izjednačenje, ali je na drugoj strani pucalo. Vuk Draškić je u finišu bio ubedljivo najbolji igrač na terenu. Branio je ono što su svi videli u golu, dizao se sa zemlje, čivao gol i rukama i nogama.

Mnogo, mnogo više se očekivalo od prvotimaca Jovana Šljivića, Uroša Sremčevića i Lazara Jovanovića. Ni oni nisu pokazali sposobnost da pariraju vršnjacima, među kojima ima opakih talenata.

Ujedinile su se sve strukture u Crvenoj zvezdi da u Ligi šampiona za mlade pokažu zube, i naprave iskorak, pokazali su ambiciju spuštanjem Maksimovića, Jovanovića, Šljivića i napadača Sremčevića u jato Nenada Milijaša. Ali utisak posle prvog poluvremena bio je deprimirujući. Da skratimo priču: najbolji je bio rezultat na terenima iza juga Marakane. Benfika sa nekoliko vanerijskih igrača, koji su osetili već dril prvog tima, izgledala je brže, jače i spremnije.

Kada je ekipa Nenada Milijaša pokušala da igra presing – to nije dobro izgledalo. Orlovi su iz dva dodavanja probijali prvu Zvezdinu liniju i pravili višak na krilima. Znali su gosti da igraju na različiter načine, da u visokom intenzitetu lako dolaze do drugih lopti i potom direktno ugrožavaju gol Vuka Draškića. Poveli su posle Zvezdine izgubljene lopte i lake realizacije Varele u 13. minutu. Mogli su i pre toga da imaju prednost, samo da je Tome bio koncentrisaniji u završinici napada. Čuvao je Zvezdu i golman Vuk Draškić.

Nije bilo ni brzine u Zvezdinoj igri, ni doprinosa Jovana Šljivića. Povremeno je izgledalo da samo Andrija Maksimović može da stane u ravan sa igračima Benfike. Nekoliko puta je preciznim dodavanjima pravio prostor ostatku tima, terao igrače Benfike da ga sirovim povlačnjem obaraju na zemlju. Zvezda je posle prvog poluvremena imala jedan šut u okvir gola, Benfika šest. I to je mnogo toga govorilo. Prilično odsečen je bio napadač Uroš Sremčević.

Zvezda se prenula u drugom poluvremenu, pokušao je Nenad Milijaš izmenama da ubrza igru. Nisu klonuli crveno-beli posle drugog golac Varele. Sečkali su jedan od trenutaka inspiracije Andrije Maksimovića i oživeli meč. Snage za više nisu imali. Čuvao ih je Draškić, da bi u finišu tim Nenada Milijaša zaigrao rizičnije. Falilo je


CRVENA ZVEZDA – BENFIKA 1:2 (0:1)

/Maksimović 57 - Varela 13, 51/

Stadion: Iza juga Marakane

Sudija: Damijan Kos (Poljska)

CRVENA ZVEZDA (4-3-2-1): Draškić – Stojković, Roganović, Milosavljević, Đurić – Kostov, Maksimović, Gaštarov (od 46. Ilić) – Jovanović (od 66. Ranković), Šljivić – Sremčević (od 73. Damjanović).

BENFIKA (4-3-3): Voltininovičijus – Santos, Oliveira, Foneseka (od 67. Rui Silva), Gašpar – Freitas, Fereira, Moreira (od 67. Gomeš) – Rego, Tome, Varela.


tagovi

Liga šampiona za mladeAndrija MaksimovićJovan Šljivić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara