(https://x.com/OM_Officiel)
(https://x.com/OM_Officiel)

Ogorčenost zbog Rabioa: Sve nas je lagao! Došao je u Marselj, jer ga niko nije hteo

Vreme čitanja: 2min | čet. 19.09.24. | 17:49

U Parizu razočarani što je vezista izabrao Velodrom

Možda će posle dužeg vremena Liga 1 biti takmičarski nastrojena. Godinama je važila za jednosmernu ulicu zbog uticaja Pari Sen Žermena, ali pošto je Kilijan Embape otišao u Real Madrid, uzbudili su se duhovi u zemlji nekadašnjeg prvaka planete. Naročito zbog jačanja Marselja, u kome su uvek velika očekivanja, suprotna realnosti.

Sad je malo drugačije. Stigao je Roberto de Zerbi, sa njim, između ostlalih, Pjer Emil Hojberg, Eli Vai, Mejson Grinvud, Nil Mopej... A onda i Adrijen Rabio.

Izabrane vesti

Mada, potpis povratnika u francuski fudbal se ne dopada mnogima. Iako je kvalitetom možda baš ono što nedostaje klubu sa Velodroma na sredini terena, Rabio je godinma bio u Pari Sen Žermenu i to je iznervoiralo Žeroma Rotena, nekadašnjeg člana upravo pariskih Svetaca.

„Ne volim da me smatraju za idiota, ali Rabio nas je sve lagao. Sve Parižane i one koji vole PSŽ! Ne možete da radite ono što je Adrijen uradio i rekao posle sedam sezona provedenih u klubu. Naročito što je govorio da voli PSŽ“, rekao je razočarani Roten.

Kako bi se razumela ljutnja nekadašnjeg naspram sadašnjeg veziste valja se podsetiti reči Adrijena Rabioa iz 2016. godine:

Da li je moguće da obučem dres Marselja jednog dana? Nemoguće! Odlazak na Velodrom je nezamisliv“.

Kad ono... Eto ga u mrskom neprijatelju i biće interesantno pratiti kako će se snaći naspram bivšeg kluba, već 27. oktobra  kad ne na programu prvi Klasik.

Ne moram nikome ništa da objašnjavam. Gradim svoj put. Na osnovu ovoga  možemo da shvatimo da ništa nije nemoguće u životu. Reči koje izgovorite dok ste mlađi mogu biti različito protumačene zavisnosti od iskustva i drugih okolnosti. Odlučio sam da dođem u Marselj vrlo mirno. Veoma sam srećan što sam ovde. Možda ću neke razočarati, neke možda, ali to je moj izbor“, rekao je Rabio.

Rabio je možda neke ljude nervirao i dok je bio na Parku prinčeva, kasnije i prelazio u Juventus, nije baš da se mnogima dopao uticaj majke/menadžera, ali u fudbalskom smislu donosi ono što struka traži – ravnotežu.

Mada...

Prilično je neverovatno šta se dešava u Marselju. Moćno je ubediti Rabioa da smanji skoro za duplo da bi došao na Velodrom, ali... Potpisao je uglavnom zato što ga niko nije želeo. Ako su ljudi oduševljeni jer je Rabio u Marselju, budite oprezni. Bilo da je sa reprezentacijom Francuske ili sa Juventusom pod Masimilijanom Alegrijem, koji je imao ultradefanzivni stil. Hajde da vidimo kakav je De Zerbijev stil. Nikada nisam bio navijač Rabioa”, priznao je francuski novinar Danijel Riolo, sa RMC-a.



tagovi

Adrijen RabioOlimpik Marselj

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara