Mohamed Ihataren (Rojters)
Mohamed Ihataren (Rojters)

Od Juventusa do RKC-a linija je tanka: Nastavlja se pad Mohameda Ihatarena

Vreme čitanja: 2min | čet. 19.09.24. | 16:16

Nekada veliki talenat holandskog fudbala potpisao za klub iz Valvajka

Za njega se mislilo da će biti sledeća velika stvar iz holandskog fudbala i budući reprezentativac. Talenat Mohameda Ihatarena nikad nije bio sporan, zato ga je i zgrabio Juventus, videvši u njemu možda i buduću okosnicu tima. Umesto toga, desilo se sve što ne treba. Ihataren je prvo ostao bez oca, što ga je prema sopstvenom priznanju psihički uništilo.

Ihataren je počeo da luta i to se nastavilo do današnjih dana, pošto je posle Sampdorije, Ajaksa, Samsunspora i Slavije potpisao ugovor sa RKC-om, poslednjeplasiranim timom Eredivizije. Tim iz Valvajka u dosadašnjem delu prvenstva ima svih pet poraza uz samo dva postignuta gola. S obzirom na to u kakvom je stanju (godinu dana bez odigrane utakmice), pitanje je da li Ihataren može da bude od bilo kakve pomoći.

Izabrane vesti

Umesto blistavih partija na terenu, momak poreklom iz Maroka ostao je upamćen po brojnim incidentima van njega. Bio je povezivan sa Mokro mafijom, kriminalnom orgaizacijom koju čine uglavnom ljudi marokanskog porekla koji žive u Holandiji. Neko od njih se na suđenju pojavio u vozilu koje je pripadalo upravo Ihatarenu. U februaru prošle godine, na 21. rođendan je uhapšen u Amsterdamu zbog zlostavljanja svoje tadašnje devojke.

Tako je dečko koji je bio jedan od najmlađih debitanata i strelaca u istoriji PSV-a otišao stranputicom i ušao u tunel u kojem, barem za sada, nema svetla na kraju. Od poređenja sa Memfisom Depajom i Ibrahimom Afelajom ostalo je samo sećanje. Ihatarenu je dolazak u RKC možda i poslednja prilika da vrati karijeru na pravi put.


tagovi

Mohamed IhatarenEredivizija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara