Luka Modrić (©Reuters)
Luka Modrić (©Reuters)

Modrić u suzama: Gde je našao osam minuta? Nama se nikad ništa nije poklopilo...

Vreme čitanja: 3min | pon. 24.06.24. | 23:38

"Ne znam da li je ovo oproštaj, nije momenat za tu priču", kaže hrvatski veteran

Hrvati su na konopcima, Hrvati su izvesno završili učešće na Euru već u prvoj fazi! Zvanično trećeplasirani tim sa prošlog Svetskog prvenstva na brutalan način verovatno završava takmičenje, posle samo dva osvojena boda. Sada samo luda teorija drži Kockaste u igri, ali to nije nikakva uteha...

Ovo bi lako mogla da bude i poslednja utakmica za Luku Modrića koji je u 54. minutu promašio jedanaesterac, ali je tridesetak sekundi kasnije ipak dao gol posle odbitka, da bi onda sa klupe gledao kako su sve lađe potonule.

Izabrane vesti

"Ne znam šta da vam kažem. Fudbal je nekad okrutan i to se sada pokazalo. Šta je, tu je. Ne znam gde je sudija našao osam minuta dodatnog vremena. Ako treba da padneš, treba pasti ovako. Nije neka uteha. Nismo sumnjali u navijače, znali smo da su iza nas. Uvek su tu, hvala im. Žao nam je što nije bila pobeda da odemo u drugi krug, ali šta je, tu je", rekao je slomljeni Modrić za HRT.

Kockasti su sada maltene završili svoje, ali ih bukvalno samo puka teorija još drži u igri i mnogo toga bi moralo da se poklopi da bi eventualno prošli dalje.

"Teoretski možemo proći, ali nam se nikad ništa nije poklopilo. Juče ja pao gol u 98. minutu, prošlu utakmicu smo ga primili u 95. minutu, sad u 98. minutu... Na nama se pokazalo da je fudbal okrutan", u suzama je komentarisao Modrić.

Na pitanje da li mu je ovo najteži dan u reprezentativnoj karijeri, vezista Reala se prisetio meča sa Turskom 2008. godine...

"Teško da bilo šta može da bude teže od utakmice protiv Turske 2008. Ono je bio najtužniji i najgori dan što se tiče reprezentativnog fudbala".

Velike su šanse da je ovo bilo i Modrićevo poslednje veliko takmičenje sa reprezentacijom.

"Videćemo da li je vreme za oproštaj, nije sad momenat za tu priču. Ja bih voleo da mogu večno da igram fudbal, ali sigurno će doći trenutak kada ću morati da stanem. Još ću nastaviti, ne znam koliko, pa ćemo da vidimo. Stresno je. Borili smo se kao lavovi do kraja, fudbal je bio okrutan danas... Nekad ti donese, nekad ti uzme, izgubiti na ovakav način.... Nismo izgubili, ali stvarno je teško... Teško je pronaći neke reči kojima bih opisao svoje trenutno stanje, stanje saigrača, a verujem i navijača. Zaslužili smo više".

Njegov saigrač iz odbrane Marin Pongračić ne može da shvati gde je sudija Dani Makeli video potrebu da utakmicu produži osam minuta, ali priznaje da je krivica na kraju dana samo na igračima koji su dopustili Zakanji na maestralan način zatrese mrežu:

"Jako tužno i jako žalosno. Ne očekujemo više ništa. Želja je bila tu, ali bili smo bezopasni. Puštali smo im šanse, moglo je otići u drugom smeru. Nakon poluvremena smo se digli, preuzeli više rizika, zabili gol, a onda na kraju jako jeftino primimo gol", rekao je Pongračić i osvrnuo se na pogodak Zakanjija:

"Još nisam video gol, samo znam da nam se to ne sme događati. Je li to pad koncentracije, ne znam. Za mene je isto upitno koliko je to bilo nadoknade. Ne razumem, gde je sudija video tih osam minuta? Nestvarno. Ali opet smo sami krivi. Moramo bolje braniti gol, moraš dati sve od sebe da ne primiš. Prošetao nam se kroz sredinu, dao fantastičan gol".


tagovi

EURO 2024fudbalska reprezentacija hrvatskereprezentacija HrvatskeLuka Modrić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara