©Reuters
©Reuters

Španska žetva individualnih priznanja, zadnji vezni je najbolji igrač Evropskog prvenstva

Vreme čitanja: 2min | ned. 14.07.24. | 23:33

Rodri i Lamin Jamal ovenčani nagradama za najboljeg igrača i najboljeg mladog igrača Evropskog prvenstva, Niko Vilijams igrač utakmice

Smisleni fudbal je pobedio. Timska igra Španije odnela je prevagu, Engleska nije mogla da se još jednom provuče na mišiće. Ekipa gospodina Luisa De La Fuentea postala je najtrofejnija reprezentacija u istoriji šampionata Starog kontinenta, a u skladu s logikom su i sva individualna priznanja završila u rukama članova najboljeg tima.

Rodrija je povreda sprečila da ostvari upečatljiv utisak u finalnoj utakmici, ali to zadnjeg veznog Mančester Sitija nije koštalo nagrade za najboljeg igrača Evropskog prvenstva 2024. godine. Nešto što odudara od pređašnjih velikih takmičenja jeste činjenica da je najvrednije prizanje dobio igrač na poziciji defanzivnog veziste, ali utisak je potpuno zasluženo. Ako je i postajala mala nedoumica da li će Rodri biti najbolji igrač, onda nikakve dileme nije bilo po pitanju priznanja za najboljeg mladog igrača. Ona je završila u rukama Lamina Jamala, što bi se verovatno dogodilo kakav god da je bio ishod finala. Nagrada za igrača utakmice završila je u rukama stelca prvog gola Nika Vilijamsa.

Izabrane vesti

Najinteresantnija je činjenica da je čak šest igrača podelilo epitet najboljeg strelca Evropskog prvenstva. Dani Olmo, Hari Kejn, Džamal Musijala, Kodi Gakpo, Žorž Mikautadze i Ivan Šranc dali su po tri gol. Time je ponovljena situacija sa turnira 2012. u Ukrajini i Poljskoj kada su po tri gola Zlatnu kopačku podelili Fernando Tores, Mario Baloteli, Mario Gomez, Kristijano Ronaldo, Mario Mandžukić i Alan Džagoev. Nešto slično viđeno je i u Švedskoj 1992. kada su četiri igrača dala po tri gola: Henrik Larsen, Karl Hajnc Ridl, Denis Bergkamp i Tomas Brolin.

Ushićen pred kamerama po završetku utakmice bio je MVP prvenstva.

"Kakav dan!!! Sigurno najbolji dan u mojoj karijeri. Bili smo porodica i to nas je učinilo najboljima u Evropi. Pričali smo o prethodnim generacijama koje su nama utabale staze, sada smo i mi šampioni. Neverovatan dan za sve", prezadovoljan je Rodri.



tagovi

reprezentacija EngleskeFudbalska reprezentacija ŠpanijeEURO 2024Lamin JamalRodri

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara