Usman Dembele (©Reuters)
Usman Dembele (©Reuters)

Sampaoli nije birao reči za Dembelea: Dečko igra kao da je autističan

Vreme čitanja: 1min | ned. 21.07.24. | 14:23

“Čovek ne zna da igra drugačije, osim za sebe“, rekao je argentinski trener

Epizoda Horhea Sampaolija u francuskom fudbalu trajala je dosta kratko i ne može se reći da je bila uspešna. Iako nije doneo nijedan trofej, tokom njegovog boravka Olimpik iz Marselja bio je drugi, čime je izjednačen je najbolji rezultat u poslednjih desetak godina.

Iz Francuske nije otišao u dobrim odnosima, a očigledno je da postoji i neka dublja netrpeljivost koja povezuje Argentince i Francuze?!

Izabrane vesti

Posle rasističkog ispada Enca Fernandeza na proslavi titule u Kopa Amerika upravo na račun francuskih fudbalera, sada je argentinski stručnjak uputio direktne uvrede na račun Usmana Dembelea. Sampaolija su pozvali novinari sajta So Foot kako bi dao svoju analizu tek završenog Eura, a on nije birao reči kada je govorio o krilnom napadaču Pari Sen Žermena.

“Kada je on u posedu lopte, svi drugi fudbaleri su samo gledaoci na terenu i tako je sve dok se akcija ne završi“, počeo je Sampaoli i nastavio:

“Igrači znaju da Dembele igra kao da je autističan. Počinje akciju i završava je sam. Usman nema tu sposobnost da učini saigrače boljim, jer zna samo za sebe i kako da sebe napravi boljim“.

Dalje nije ni morao da priča, samo sa ovim što je izgovorio nekadašnji selektor Argentine je rekao čak i previše. I komentar mu je bio potpuno nepotreban, tačnije ne priliči sportskom razgovoru i nije bilo potrebe praviti bilo kakva poređenja te vrste...


tagovi

Horhe SampaoliEURO 2024Usman DembeleFudbalska reprezentacija Francuske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara