Lamin Jamal i Niko Vilijams (©Reuters)
Lamin Jamal i Niko Vilijams (©Reuters)

Runi oduševljen španskim krilima: Lamin podseća na mene, Niko na mladog Kristijana

Vreme čitanja: 2min | sub. 13.07.24. | 19:53

“Imam dobar osećaj za Mejnua pred finale, da će postići gol i da će biti odlučujući”…

Dve decenije su prošle otkako su na Evropskom prvenstvu zapažene uloge imali Vejn Runi i Kristijano Ronaldo, probili su se na velikoj sceni. Na šampionatu u Nemačkoj krilnim napadači španske reprezentacije, Laminu Jamalu i Niku Vilijamsu, zablistali su.

Upravo njih dvojica biće najveća opasnost u strašnjem finalu za Englesku, a njen nekadašnji napadač Vejn Runi u tandemu španskih krila vidi sebe i Kristijana Ronalda kada su bili mladi. Podsetili su ga na kontinentalnu prvenstvo od koga su prošle dve dekade.

Izabrane vesti

Od njih dvojice najviše i strahuje…

“Lamin me pomalo podseća na mene, na to kakav sam bio na Evropskom prvenstvu 2004. godine. A, Niko me podseća na Kristijana Ronalda kada je bio mlad”, rekao je Vejn Runi i nastavio da sipa hvalospeve na račun španskih krila:

“Nakon briljantnog gola portiv Francuske u polufinalu, Lamin Jamal je pun samopouzdanja. Odlično se zabavlja na terenu. Niko Vilijams je izuzetan, ali nekada kada uzme loptu pokuša i previše stvari da uradi. Ipak, obično donosi ispravne odluke. Daje golove i neverovatna je pretnja u situacijama jedan na jedan”.

Biće posla za bekove Engleske i pitanje je hoće li Garet Sautgejt izaći u formaciji 3-4-3 ili se vratiti na 4-3-3.

“Engleska će morati dobro da se brani po bokovima protiv Španije, jer su njihova dva mlada krilna sjajna i glavna su pretnja. Engleska mora da bude veoma oprezna”.

Ima i pika koji bi mogao da reši veliko finale i konačno odvede Englesku na evropski tron.

“Imam dobar osećaj za Mejnua pred finale, da će postići gol i da će biti odlučujući”, poručio je Vejn Runi i za kraj se osvrnuo na ulogu Džuda Belingema, koji je sve manje nervozan kako turnir odmiče:

“Belingem je odradio važan posao u duelu sa Holandijom i čini se da je našao balans, u smisli mentaliteta, jer je u grupnoj fazi bio frustriran. Dobro je videti da je tu fazu prevazišao, dao je gol makazicama Slovacima, izuzetno pomogao Engleskoj”.


tagovi

EURO 2024reprezentacija EngleskeFudbalska reprezentacija ŠpanijeVejn RuniKristijano RonaldoLamin JamalNiko VilijamsKobi MejnuDžud Belingem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara