Reprezentativci Hrvatske (Reuters)
Reprezentativci Hrvatske (Reuters)

Hrvatima sada igra samo luda teorija u našoj grupi, a Srbiji možda i remi

Vreme čitanja: 2min | pon. 24.06.24. | 23:16

Italija ide na Švajcarsku

Sekundi su delili Hrvatsku od pobede nad Italijom, osvajanja drugog mesta i plasmana u osminu finala Evropskog prvenstva ge su je čekali Švajcarci…

Ali protiv Švajcarske će za četvrtinale igrati Italijani zahvaljujući golu Matije Zakanjija koji je Hrvatskoj uradio isto što i Semih Šenturk pre 16 godina.

Izabrane vesti

Italija se provukla, Hrvatskoj sada igra samo teorija da kao kao jedna od četiri najbolje trećeplasirane selekcije. Za sada je najgora. Ispred nje su Mađarska iz grupe A, Austrija iz grupe D i sve selekcije iz grupe E gde su Belgija, Rumunija, Slovačka i Ukrajina. Dakle, Hrvati mogu u teoriji da završe samo ispred trećeplasiranih iz grupa C i F.

U našoj grupi sutra im je neophodan poraz Slovenije od Engleske sa četiri gola razlike i da Danska pobedi Srbiju bilo kojim rezultatom ili da Srbija pobedi Dansku četiri razlike. Dakle, malo verovatno… I čak ako se to desi, potrebno im je da Portugalci u grupi F savladaju Gruziju i da Turska savlada Češku. Baš, baš nerealno…

Dobar je ovo večeras rezultat i za reprezentaciju Srbije koja bi sutra čak i sa remijem protiv Danske mogla da prođe kao jedna od najboljih trećeplasiranih. Ako Engleska pobedi Sloveniju sa više od gola razlike, Portugalija pobedi Gruziju, a Turska savlada Češku, Srbija prolazi dalje i sa remijem. Imaće isti broj bodova kao Slovenija, Hrvatska i Češka (ili Gruzija) ali bolju gol-razliku.

Takođe, ovo su sjajne vesti i za Mađarsku kojoj su znatno skočile akcije da prođe dalje. Potrebno joj je da Slovenija izgubi od Engleske i da na meču Srbije i Danske ne bude nerešeno.


tagovi

EURO 2024fudbalska reprezentacija hrvatskefudbalska reprezentacija Italije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara