Oli Votkins (Reuters)
Oli Votkins (Reuters)

Kunem vam se životom svoje dece, rekao sam Palmeru - ulazimo, ti mi pakuješ gol!

Vreme čitanja: 1min | sre. 10.07.24. | 23:58

Oli Votkins je znao šta sledi...

Kako ostaviti trag u reprezntaciji Engleske kada ispred sebe imate jednog Harija Kejna? Kako ostati upamćen? Reći će vam Oli Votkins, momak koji zna da ugrabi priliku. Do večeras 13 nastupa za državni tim Gordog Albiona i golovi San Marinu u euro kvalifikacijama, te Australiji i Obali Slonovače u prijateljskim mečevima. Večeras, polufinale Evropskog prvenstva, 90. minut i rutina u završnici nalik

Da li je ulazeći sa klupe u 81. minutu bodrio sebe i saigrača, da li je hteo da podigne adrenalin i samopouzdanje, ili je jednostavno znao šta sledi. Tek Oli Votkins je, deleći sa novinarima prve utiske nakon utakmice izustio rečenicu koja je već obišla planetu.

Izabrane vesti

"Kunem vam se životom, životom svoje dece, rekao sam Kolu Palmeru - ulazimo danas i namestićeš mi gol..."

Daleko je Votkins od nekog prosečnog fudbalera. Takvih u reprezentaciji Engleske nema. Već ima u nogama skoro 150 premijerligaških utakmica, 59 pogodaka, zvanično je najbolji asistent u prošloj sezoni Premijer lige. I zna kako je davati golove velikima, kako rešavati derbije. Pogađao je više puta protiv svih članova velike šestorke.

Ali Evropskog prvenstvo je drugi nivo, polufinale jedan od najvećih izazova koje igrač može da doživi. Od ulaska u apsolutnu legendu engleskog fudbala deli ga još jedna utakmica. Makar ne odigrao ni minut. Ako Albion pobedi još tu jednu, Votkinsove reče pre ulazak na teren protiv Holandije, živeće decenijama.


tagovi

Oli Votkins

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara