Foto: AFP
Foto: AFP

Srbi u Parizu, 30. jul: Damir i Zorana pucaju za zlato! Vaterpolisti, odbojkaši, plivači, veslači i basket sa Amerima

Vreme čitanja: 2min | pon. 29.07.24. | 21:49

Dnervni raspored naših takmičara na Olimpijskim igrama

Damir Mikec i Zorana Aranunović su doneli Srbiji prvu medalju na Olimpijskim igrama, Novak Đoković je preslišao Rafaela Nadala u teniskom klasiku, Natalija Šadrina je otišla u četvrtfinale u bokerskoj kategoriji do 60 kilograma, Milica Perišić nažalost nije uspela da stigne do bronze u džudou, a uzbudljiv dan srpskih sportista u Parizu kompletirale su odbojkašice protiv Francuske. Sada svi sa nestrpljenjem čekamo utorak, gde naše predstavnike očekuju novi izazovi.

Već od 09.30 Zorana Arunović i Damir Mikec pucaće za zlatnu medalju protiv turskog tandema Seval Ilajda TarhanJusuf Dikec. Turci su bili uspešniji danas, pošto su upucali 582 kruga, jedan manje od naših strelaca, pa će ovo biti idealan trenutak da im Zorana i Damir uzvrate u velikom finalu.

Izabrane vesti

U isto vreme Jovana Arsić će veslati u trećoj grupi veslati četvrtfinale u skifu, dok će od 11.10 Nikolaj Pimenov i Martin Mačković učestvovati u polufinalu dubl skula. Oni će se naći u prvoj grupi.

U međuvremenu, tačnije od 10.30, vaterpolisti igraju protiv Australije i pokušaće da poprave utisak u odnosu na otvaranje sa Japanom, kada su se ozbiljno namučili da dođu do planiranog trijumfa. Od 11.15 kreću kvalifikacije na 100 metara slobodno u plivanju. Velimir Stjepanović plivao u osmoj, a Andrej Barna u devetoj grupi.

Srpski odbojkaši su na startu Igara odigrali žestok meč sa Francuskom i nažalost izgubili u taj-brejku, a od 17 časova će pokušati da nadigraju Slovence, koji su savladali Kanadu na startu (3:1). Pravu poslasticu za mnoge ljubitelje sporta u našoj zemlji predstavljaće obračun basketaša Srbije protiv Sjedinjenih Američkih Država, koji počinje od 22.35.

SRBI U PARIZU, 30. JUL:

09.30: Streljaštvo – vazdušni pištolj miks – Zorana Arunović, Damir Mikec

09.30: Veslanje – skif – Jovana Arsić

10.30: Vaterpolo, Srbija – Australija

11.10: Veslanje – dubl skul – Nikolaj Pimenov, Martin Mačković

11.15: Plivanje – 100 m slobodno - Andrej Barna, Velimir Stjepanović

17.00: Odbojka – muškarci, Srbija – Slovenija

22.35: Basket 3x3, Srbija - SAD 


tagovi

Pariz 2024Damir MikecZorana Arunović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara