De la Fuente (© Reuters)
De la Fuente (© Reuters)

Čudna vest iz Vašingtona: De la Fuente se ponudio reprezentaciji SAD!?

Vreme čitanja: 1min | pon. 15.07.24. | 09:56

Predstavnici selektora Španije, navodno, pitali za posao

Dan nakon što se Španija popela na fudbalski tron Evrope, gde je maltene niko nije video pre početka turnira, stigla je prilično čudna vest iz SAD.

A, ona glasi da je selektor Španije Luis de la Fuente zainteresovan da preuzme reprezentaciju SAD! Ne samo da je raspoložen, nego su se čak njegovi agenti raspitivali i ponudili njegove usluge Amerikancima!

Izabrane vesti

Sve bi zvučalo kao prvoaprilska šala da informaciju nije objavio ugledni „Vašington Tajms“. Štaviše, njima su menadžeri Masud Rušandel i Visente Montes potvrdili da su posalali mejl sa takvim sadržajem direktoru reprezentacije SAD Metu Krokeru.

Tim SAD je ostao bez selektora nakon neuspeha na Kopa Americi, gde su „jenkiji“, iako domaćini, ispali u grupnoj fazi. Selektor Greg Berhalter je momentalno dobio otkaz i sada se traži njegov naslednik, koji će spremiti reprezentaciju da bude mnogo uspešnija na predstojećem Mundijalu 2026. godine, koji će se igrati u SAD, Meksiku i Kanadi.

Navodno su Amerikanci već zvali Jirgena Klopa, koji nije zainteresovan za taj posao, a na poziv čekaju domaći treneri Vilfred Nensi iz Kolambasa i Stiv Serundolo iz FK Los Anđelesa.

Kako se Luis de la Fuente našao u toj priči, nije najjasnije, pogotovo što mu je Fudbalski savez Španije spremio novi ugovor sa tri puta većom platom nego što je ima sada, a iznosi 600.000 evra. Jedino ako u tome nije „kvaka“...


tagovi

Luis de la FuenteFudbalska reprezentacija Španijereprezentacija SAD

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara