Luka Modrić u duelu sa Furijom prošle godine u Roterdamu (©Reuters)
Luka Modrić u duelu sa Furijom prošle godine u Roterdamu (©Reuters)

Hrvatima bolno sećanje na Roterdam i Kopenhagen, da li je treća sreća za Vatrene?

Vreme čitanja: 3min | sub. 15.06.24. | 11:03

Evropsko prvenstvo u Nemačkoj: Derbi dana u Berlinu, Španija - Hrvatska (18.00). Furija dva puta bila bolja od čete Zlatka Dalića u poslednje tri godine

Italija, Španija i Hrvatska – “grupa smrti” na Evropskom prvenstvu, uz autsajdera Albaniju. Dva velikana svetskog fudbala plus Vatreni koji su na poslednja dva Mundijala bili srebrni i bronzani. Derbi dana igra se na Olimpijskom stadionu u Berlinu, Španija – Hrvatska (18.00).

Hrvatska ima tri polufinala Svetskog prvenstva, ali na kontinetalnim šampionatima samo je stigla do četvrtfinala.

Izabrane vesti

Na papiru Španija ima ulogu favorita, ali četa Zlatka Dalića nikada ne sme da se potceni. Hrvatska je u generalnoj probi pobedila Portugaliju u Lisabonu i skinula jedini veliki skalp koji joj je do sada falio. Zanimljivo je da je većinu skalpova velikana svetskog fudbala bila i u eri Zlatka Dalića kao selektora.

18:0 (2,02) Španija (3,45) Hrvatska (4,25)

Pored Portugalaca, Vatreni su rušili Francuze, Argentince, Špance, Brazilce, Holanđane... Sve to u poslednjih šest godina. Snaga tima je i dalje granitni srednji red sa vezistima, Lukom Modrićem, Marcelom Brozovićem i Mateom Kovačićem.

Španija je poslednjih godina podmladila selekciju. Na kormilu je malo poznati Luis de la Fuente koji je karijeru izgradio u mladim reprezentavnim selekcijama Furije.

Vatreni će imati veliki motiv da se revanširaju Špancima za poraz u meču osmine finala pre tri godine u Kopenhagenu. Hrvati su u finišu sa 1:3 stigli 3:3 golovima Oršića i Pašalića, ali u produžecima su Morata i Ojarzabal odveli Furiju u četvrtfinale. Prošle godine pobeda Španaca posle penala u finalu Lige nacija u Roterdamu. Bruno Petković je bio tragičar kada je promašio penal u šestoj seriji.

Nismo došli ovde da se osvetimo nego da pobedimo”, pručio je Zlatko Dalić.

Igraj EURO Prognozzer - osvoji svaki dan do 100.000 bez ikakvog uloga!

Luka Modrić kao kapiten verovatno vodi poslednji put svoju reprezentaciju na velikom takmičenju, ali nikada se ne zna sa neuništivim vezistom koji je i sa 39 godina i dalje član velikog Reala.

Naša najveća snaga je zajedništvo. Neki su ostali od Katara, došli su novi koji pokazuju da mogu da preve razliku. To je plus za nas. Drago mi je što se Perišić vratio. Polako dolazi u formu”, rekao je Modrić, prenosi portal Germanijak.

ALVARO MORATA DAJE GOL HRVATSKOJ - KVOTA U MOZZARTU JE 3,00.

Španija ne spada u najuži krug favorita kao Engleska, Francuska i Nemačka.

Pre je baza bila Barselona i Real, sada selektor daje priliku i drugima. Snaga im je talenat, mladost, brzina... Po meni, kako je ja vidim, ona je jedan od favorita. Očekuje nas teška utakmica, ali nadam se da ćemo biti pravi i onakvi kakvi znamo biti".

MOZZART DAJE NAJVEĆU KVOTU NA SVETU NA ŠPANIJU PROTIV HRVATSKE.

Selektor Španije De la Fuente puca od optimizma pred prvi meč na Evropskom prvenstvu.

"Pojedinačno imamo veliki talenat, kvalitet, ali moramo da igramo kao tim. Znamo da nas očekuju jak protivnik, moramo biti predani za ono što je važno. Želimo doći do finala, ali to žele i drugi. Želimo ići koliko god daleko možemo" rekao je 62-godišnji Španac.

Otkrio je kako protiv Hrvatske neće igrati štoper Ajmerik Laport.

"Mogao bi da iga, ali nećemo da reskiramo. Trenira odvojeno od tima, dobro se oporavlja, ali videćemo. Nije se povredio, ima neke poteškoće i neće igrati protiv Hrvatske. To je mera opreza”.

LUKA MODRIĆ DAJE GOL ŠPANIJI - KVOTA U MOZZARTU JE 10,0.

Očekuje se da će Hrvatska imati dva-tri puta više navijača na stadionu koji prima oko 75.000 gledalaca.

Očekivani sastavi:

ŠPANIJA (4-3-3): Simon - Karvahal, Naćo, Norman, Grimaldo - Ruiz, Rodri, Pedri - Jamal, Morata, Vilijams

HRVATSKA (4-3-3): Livaković – Stanišić, Šutalo, Pongračić, Gvardiol – Modrić, Brozović, Kovačić – Majer, Kramarić, Budimir

-----------------------------

EUROFORIJA JE POČELA!

OVO JE 18 RAZLOGA ZBOG KOJIH JE MOZZART NAJBOLJI IZBOR ZA EP

------------------------------

EVROPSKO PRVENSTVO U NEMAČKOJ

GRUPA B

1. KOLO

Subota

18.00: (2,02) Španija (3,45) Hrvatska (4,25)

21.00: (1,38) Italija (5,00) Albanija (10,0)

2. KOLO

Sreda, 19. jun

15.00: (1,55) Hrvatska (4,00) Albanija (6,50)

Četvrtak, 20. jun

21.00: (2,30) Španija (3,30) Italija (3,20)

3. KOLO

Ponedeljak, 24. jun

21.00: (10,0) Albanija (5,10) Španija (1,32)

21.00: (3,90) Hrvatska (3,50) Italija (1,95)

***kvote su podložne promenama


tagovi

EURO 2024fudbalska reprezentacija hrvatskereprezentacija HrvatskeFudbalska reprezentacija ŠpanijeZlatko DalićLuis de la Fuente

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara