Simona Mateska (©MN Press)
Simona Mateska (©MN Press)

Vasovićev spisak: Simona Mateska predvodi juniorke, na poziciji libera Višnja i Lara Žigić

Vreme čitanja: 2min | sre. 03.04.24. | 16:32

Srbija igra u četvrtak od 19.00 časova protiv Austrije

Došlo je vreme da juniorke ponovo uskoče u dres reprezentacije. Izabranice Vladimira Vasovića će od 4. do 6. aprila igrati kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u Vrnjačkoj Banji.

Srbija je u grupi A sa selekcijama Rumunije, Austrije i Belgije. Prvi duel na programu je u četvrtak od 19.00 časova protiv Austrije.

Izabrane vesti

Selektor je danas saopštio spisak igračica koje će predstavljati naš nacionalni tim na ovom turniru. Na njemu se nalaze dizači Teodora Kričković (TENT, Obrenovac) i Elena Baić (Spartak Subotica), korektori Anastasija Ivković (Srem) i Milica Vidačić (TENT, Obrenovac), libera Lara Žigić (Spartak, Subotica) i Višnja Žigić (Crvena zvezda), srednji blokeri Bojana Miljević (Partizan), Đurđa Stanojević (TENT, Obrenovac) i Lana Mijačić (Crvena zvezda), primači servisa Simona Mateska (Crvena zvezda), Sonja Danilović (Omladinac, Novi Banovci), Dragana Korolija (Spartak Subotica), Mina Stanojević (Železničar, Lajkovac), Ana Mihajlović (Srem).

Baš zbog kvalifikacionih utakmice pomeren je početak polufinala plej-ofa za odbojkašice u Superligi. Trebalo je serije da počnu u četvrtak ove nedelje, ali će startovati u utorak naredne sedmice - 9. aprila. Tada će biti kompletni Crvena zvezda, Železničar i TENT.

Juniorke Srbije kreću protiv Austrije, drugi rival je Rumunija 5. aprila od 19.00 časova. U poslednjem kolu na redu je duel sa Belgijom od 19.00 časova. Plasman na EP iz II runde kvalifikacija obezbediće pobednici pet grupa, kao i četiri najbolje drugoplasirane reprezentacije.

EP 2024. u konkurenciji juniorki (do 20, 2005. i mlađe), odigraće se u Bugarskoj (mesto će naknadno biti određeno) i u Dablinu, u Irskoj od 5. do 17. avgusta.

Plasman su do sada ostvarili Bugarska, Irska (organizatori), Turska, Švedska, Hrvatska, Poljska i Italija.

Na prvenstvu će igrati 16 reprezentacija podeljenih u dve grupe sa po osam selekcija. Igraće se po jednokružnom bod sistemu, a plasman u polufinale izboriće po dve prvoplasirane selekcije.

Plasman na SP 2025. u konkurenciji juniorki (do 21 godine, rođene 2005. i mlađe) sa EP će izboriti finalisti.


tagovi

ženska juniorska odbojkaška reprezentacija SrbijeVladimir Vasović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara