Zorana Arunović (©MN Press)
Zorana Arunović (©MN Press)

Srpski sportisti posle prvog dana, Arunović: Moraću da živim s ovim! Plivači: Svaka greška skupa

Vreme čitanja: 3min | sub. 27.07.24. | 19:55

Sutra svi navijamo za Damira Mikeca prvo, pa onda i ostale...

Prvi dan i – pomešana osećanja. Damir Mikec se plasirao u finale, ali ostali uglavnom nisu bili tako uspešni. Pa da čujemo šta svi oni kažu, neki manje, neki više razočarani, poput Zorane Arunović, koja je zauzela deseto mesto u kvalifikacijama za vazdušni pištolj i tako završila pojedinačni nastup na Olimpijskim igrama.

Izabrane vesti

Žao mi je što rezultat ne pokazuje koliko sam vremena i napora uložila u pripremu za Igre. Ne par meseci, već više godina. Ponovo sam ostala na korak do borbe za odličja i to je nešto sa čime ću morati da živim. Moj najveći zadatak će biti da se oporavim i pripremim za nastup u miksu sa Damirom koji je danas bio perfektan. Sutra svi navijamo za njega”, kaže Zorana Arunović.

Cilj da nastupe u finalu nije ostvarila ni muška plivačka štafeta 4×100 metara slobodno u sastavu Velimir Stjepanović, Andrej Barna, Nikola Aćin i Uroš Nikolić. Ona je u kvalifikacijama je vremenom 3:14.68 zauzela 11. mesto. Stjepanovića i Barnu očekuje i individualni nastup na Igrama. Andrej će se 30. jula takmičiti u discilplini 100m slobodno, dok će 1. avgusta nastupiti u trci 50m slobodno. Velimir će 28. jula nastupiti u trci 200m slobdono, dok ga trka u disciplini 100m slobodno očekuje 30. jula.

Plivao sam sporije nego u Beogradu, ali takav je sport – svaka greška može skupo da košta. Barna i ja imamo još po dve trke i fokusiraćemo se na njih. Postigli smo veliki uspeh pre mesec dana, teško je održati tu formu, ali dali smo sve od sebe i ostavili srce u bazenu. To je najvažnije”, naglasio je Velimir Stjepanović.

Bolje smo plivali na Evropskom, ali ovo nije loša jutarnja trka za nas. Nažalost nije bilo dovoljno, ali dali smo svoj maksimum. Sada je na nama da podignemo glave i da se fokusiramo na ostatak takmičenja”, dodao je Andrej Barna.

Aćin i Nikolić su zadovoljni samim tim što su nastupali u Parizu.

Ciljali smo finale i žao nam je što nismo uspeli da ostvarimo taj cilj, ali dali smo sve od sebe. Period između Evropskog i Olimpijskih igara bio je nezgodan, s obzirom na to da smo imali manje od mesec dana za pripremu. Fokus nam je bio na Evropskom prvenstvu, što je možda malo poremetilo nastup ovde, ali dali smo sve od sebe i uživali trkajući se s najboljima”, istakao je Aćin.

Sama činjenica da sam ovde je prelepa. Zadovoljan sam trkom, tehnički detalji su bili bolji nego na Evropskom. Naravno, mogu još bolje, ali kao što je Velja rekao, teško je održavati vrhunsku formu kroz ceo ovaj period. Ove godine sam imao zaista mnogo takmičenja jer sam još junior, tako da sam zadovoljan nastupom”, rekao je Justin Cvetkov.

Veslačica Jovana Arsić zauzela je treće mesto u kvalifikacionoj trci i time se direktno plasirala u četvrtfinale Olimpijskih igara u Parizu sa vremenom 7:48,9.

Prva trka je bila dosta lagana, nisam se puno istrošila i lako sam uspela da dođem do trećeg mesta za prolaz u četvrtfinale. Sada treba psihički da se pripremim za četvrtfinale i da borbeno uđem u trku kako bih ostvarila najbolji rezultat”.

Martin Mačković i Nikolaj Pimenov zauzeli su četvrto mesto u kvalifikacionoj trci dubl skula sa vremenom 6:17.36, čime nisu direktno obezbedili plasman u polufinale, već će se za to boriti u repasažu.

Trka je prošla dobro, iako smo bili četvrti, bili smo blizu drugoplasirane i trećeplasirane posade. Još uvek stičemo iskustvo jer se nismo mnogo takmičili zajedno do sada. Videli smo da možemo da se držimo s grupom, potrebno je samo da sutra preokrenemo situaciju u repesažu. Spremni smo za novi izazov”, izjavio je Mačković nakon trke.

Džudistkinja Milica Nikolić ostvarila je pobedu u prvoj borbi u kategoriji do 48kg protiv Maruše Štrangar iz Slovenije. Međutim, u drugoj borbi, Nikolićeva nije uspela da nadmaši svoju protivnicu iz Španije, Lauru Martinez Abelenda i tako je završila svoj nastup na ovom takmičenju.

U prvoj borbi ispunili smo sve što smo se dogovorili. Nažalost, druga borba nije krenula kako treba, i ostaje velika žal za propuštenim četvrtfinalom”, rekla je Milica Nikolić.

Podsetimo, takmičenje je završila i bokserska šampiona Evrope Sara Ćirković.


tagovi

Pariz 2024Zorana ArunovićSara ĆirkovićAndrej BarnaVelimir StjepanovićJustin CvetkovNikola AćinUroš NikolićJovana ArsićMartin Mačković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara