Darko Rajaković (MN Press)
Darko Rajaković (MN Press)

Rajaković između dve vatre: Srbin na raskrnici u Torontu

Vreme čitanja: 3min | uto. 01.10.24. | 10:53

Vreme je da Srbija pored Nikole Jokića dobije još jedno ime u samom vrhu NBA lige o kojem će Amerika glasnije pričati

Srpski stručnjak Darko Rajaković, šef stručnog štaba Toronto Reptorsa, govorio je o predstojećoj sezoni na medijskom danu franšize iz Kanade.

Darko Rajaković je u sezoni 2023/24 ostvario 25 pobeda, uz 57 poraza sa Reptorsima i bio je daleko od plej-ina, što će pokušati da promeni u sezoni koja uskoro počinje (22. oktobar).

Izabrane vesti

Posle 12. mesta u Istočnoj konferenciji, odlučili su da povuku ozbiljnije poteze u Torontu i tako produže ugovor plejmejkeru koji je stigao iz Njujork Niksa - Imanuelu Kvikliju (32.500.000 godišnje), da potpišu Jokićevog čoveka iz senke i X faktor iz šampionske sezone, Brusa Brauna, a stigao je i pomalo zaboravljeni rezervni plejmejker Sakramento Kingsa, sjajan defanzivac Devion Mičel.

Na draftu su sa 19. pika uzeli Džakobija Voltera i sa 31. pika Džonatana Mogba, koji neće odmah dobiti minute u Reptorsima, iako Rajaković voli da radi sa mladim igračima.

Darko Rajaković ove sezone ima specifičan zadatak – da tim ima više od 25 pobeda i bude bolji, ali da tako isto razvija i mlade igrače i gleda sliku budućnosti ove franšize, pa je tako na raskrnici i pitanje je da li će moći da niveliše između ta dva.

Rajaković

je proveo ovo leto i pauzu u NBA ligi tako što je tražio ideje za implementaciju, nove akcije, šeme i stvari koje bi mogao da nauči kako bi se usavršio.



"Bilo je puno stvari koje sam morao da prođem sa igračima, mnogo prilika da razgovaram sa njima, da radim sa igračima, a takođe je bilo dosta prilika da se ja i moj stručni štab fokusiramo na oblasti koje želimo da poboljšamo, učeći od drugih trenera, iz drugih liga, drugih timova. Uvek je prilika da naučite radeći celo leto

", kaže

Darko Rajaković

u najavi nove sezone i nastavlja:

"Očigledno je cilj da se takmičimo i pobeđujemo svake večeri, ali u isto vreme moramo da razumemo gde smo... počinjemo prvu sezonu naše rekonstrukcije i obnove ekipe. Svake večeri ćemo se pripremati da damo sve od sebe i da se takmičimo i borimo i donesemo najbolje što možemo, ali u isto vreme moramo da vidimo širu sliku i razumemo šta pokušavamo da postignemo. Pokušavamo da izgradimo tim koji će se boriti za titulu i moramo da postavimo put ka tome

".


Darko Rajaković

je leto proveo radeći, kao što je i sam napomenuo i igrači nisu bili pošteđeni jer ih je u julu "drilovao" u letnjoj ligi, a onda odveo ceo tim u Španiju na mini-kamp i pripreme u avgustu i onda još jednom u Majami u septembru.

Imanuel Kvikli, najplaćeniji igrač ekipe za ovu sezonu, otkrio je da su osim košarke često pričali o porodicama, filmovima... To je Rajakovićeva šema i Rajakovićev sistem – ekipa je jedna velika porodica.

Sve je uradio Darko, a ostalo je da mu igrači to vrate na parketu i za jedinog srpskog trenera u NBA ligi da dođu i rezultati.



tagovi

Darko RajakovićNBA ligaToronto Reptors

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara