Luka Dončić (MN Press)
Luka Dončić (MN Press)

Teksaški trio i oduševljenje Dončića: Kako da čuvaš Luku, Kajrija i Kleja?

Vreme čitanja: 2min | uto. 01.10.24. | 11:58

Stvorila se nova velika trojka, a Luka Dončić je ovo čekao od kada je došao u NBA.

Luka Dončić, Kajri Irving i Klej Tompson prvi put su imali zajednički nastup. Nije to bilo na parketu, već na fotografisanju i davanju izjava na medijskom danu.

Klej Tompson je kao slobodan igrač potpisao za Dalas Maverikse i sa četiri prstena na ruci iz Golden Stejt Voriorsa stigao u Teksas, gde će možda biti i poslednje oružje koje će arsenal prošlogodišnjeg finaliste oplemeniti toliko da makar mogu i do titule ove sezone. Makar se tome nadaju u timu Džejsona Kida.

Izabrane vesti

Jedan od najboljih šutera svih vremena oduševljen je što će igrati sa Lukom Dončićem.

“Očigledno, moraću da se prilagodim. Luka je sistem, on je favorit za MVP-ja i to je veliki razlog zašto sam došao ovde. U Golden Stejtu je bio prilično napad zasnovan na kretanjima. Ali igrajući poslednjih nekoliko dana sa Lukom sam shvatio da je njegova pik-en-rol igra možda najbolja koju sam ikad video. Biće zabavno igrati s njim u tim akcijama jer privlači mnogo pažnje i stvara mnogo otvorenog prostora na perimetru. A ja ću biti tamo da pogađa. Biće potrebno nekoliko nedelja da se naviknem na novi sistem, ali srećom neće još premijerna utakmica. Zato je ova predsezona možta najvažnija koju sam imao posle mnogo godina. Jedva čekam da počnem sutra i da učim ovaj sistem. Znam da sam košarkaš, mogu da se pravilno prilagodim i radujem se što ću to raditi”, rekao je Klej Tompson.


Dončić je takođe oduševljen što će igrati sa Tompsonom, a objasnio je i zašto.

“Neverovatno. On je četvorostruki šampion. On je neverovatan igrač, pa sam veoma uzbuđen što je potpisao za nas. Jedva čekam da igram s njim. Ne možete ga pustiti. Kada Kajri i ja imamo loptu, praktično ne možeš da ostaviš Kleja otvorenog jer će pogoditi. Zato će otvaranje prostora biti ključno za nas. Ali više o tome ću vam reći posle nekoliko utakmica”, rekao je Luka Dončić.

Maveriksi prvu utakmicu u sezoni igraju na svom parketu 24. oktobra protiv San Antonio Sparsa.



tagovi

NBA ligaLuka DončićKlej TompsonKajri IrvingDalas Maveriks

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara