Alkaras (©Reuters)
Alkaras (©Reuters)

Alkaras izbacio Medvedeva i ide po 16. trofej u karijeri

Vreme čitanja: 1min | uto. 01.10.24. | 11:42

Španac slavio u dva koraka – 2:0

Korak je ostao još Karlosu Alkarasu do osvajanja 16. ATP trofeja u karijeri. Sa tog puta mladi Španac danas je u Pekingu sklonio Danila Medvedeva, kojeg je “tukao” četvrti put zaredom.

Do novog plasmana u finale Alkaras je došao u dva seta. Štaviše, u četiri poslednja meča Rus je uspeo da mu uzme samo jedan set – 7:5, 6:3.

Izabrane vesti

Alkaras će se za trofej boriti sa pobednikom drugog polufinala, u kojem će se sastati Janik Siner i senzacija turnira, domaći teniser Junčaokete Bu, koji je 96. na ATP listi.

Prvi set duela Alkarasa i Medvedeva bio je festival brejkova. U četiri gema od 2:2 do 4:4 viđena su četiri brejka! Ipak, Španac je uspeo da posle toga još jednom oduzme servis protivniku i da osvoji prvi set.

Muke Medvedeva sa servisom su nastavljene u drugom setu. Kod rezultata 2:2 Alkaras je ponovo napravio brejk, ali u ovom delu meča njega je početni udarac dobro služio, te nije protivniku dozvolio nijednu priliku da mu uzvrati. I poslednji gem je bio takođe brejk, s tim što je Španac iskoristio četvrtu meč loptu.


tagovi

Karlos AlkarasDanil MedvedevATP Peking

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara