Nikola Topić (MN Press)
Nikola Topić (MN Press)

Oklahomin jasan plan za Topića

Vreme čitanja: 2min | uto. 01.10.24. | 12:29

Mladi Beograđanin je novo blago Tandera, koji će ipak morati da sačekaju na usluge srpskog plejmejkera, ali su se za budućnost i više nego obezbedili

Talentovani Nikola Topić nije imao sreće sa povredama tokom prošle sezone kada je nosio dresove Mege i Crvene zvezde, što je na kraju sezone i uticalo da padne na draftu za 10 pozicija niže nego što mu se predviđalo.

Pokidao je Topić ligamente kolena, morao na operaciju, pa ga očekuje nešto duža pauza, a poznajući sistem Grmljavina, 12. pik sa drafta 2024. godine neće zaigrati u sezoni 2024/25.

Izabrane vesti

Čet Holmgren, koji je sada druga zvezda ekipe uz Šeja, propustio je čitavu sezonu zbog povrede leđa, ali kada se vratio dominirao je i prošle sezone bi bio ruki godine, da iste sezone prvi put nije igralo i francusko čudo Viktor Vembanjama.

Oklahoma je takav plan napravila za Topića, kako bi u potpunosti zalečio povredu, navikao se na NBA uslove i bio spreman da bude budućnost ove franšize, koja bi mogla već ove sezone da se ozbiljno “pobije” za titulu.

Upravo je Topić rekao kako mu je Čet Holmgren mnogo pomogao od samog početka i pomaže mu tokom oporavka.

“Svi mi često pričamo o košarci i nekim drugim stvarima - životu uopšte. Oni su zaista od pomoći. Naročito Čet, koji je imao istu situaciju kao ja i često smo razgovarali. On mi je mnogo pomogao”, otkrio je Topić kratko na danu za medije.

Generalni menadžer ekipe Sem Presti organizovao je isti tim da mu pomogne kao i Holmgrenu, a naravno Topić je bio nezaobilazna tema na medijskom danu.

“On je dobro, video sam ga jutros nakratko. Njegov mentalni sklop je sjajan za ono što prolazi. Uspeo je da se vrati u Srbiju nakratko, a mislim da je to uvek dobro za mladu osobu. Ceo proces pred draft, putovanja, različiti timovi, Njujork, Letnja liga. Mislim da mu je prijalo da ode malo kući, da vidi prijatelje i porodicu. Siguran sam da će na najbolji mogući način iskoristiti ovo vreme. Imamo sjajan tim ljudi oko Topića, neće zaostati ni na jedan način. Mislim da bi na kraju mogao da izvuče korist iz svega ovoga”, rekao je Sem Presti.



tagovi

Nikola TopićOklahoma Siti TanderSem PrestiNBA liga

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara