Lebron Džejms (AFP)
Lebron Džejms (AFP)

Lebron Džejms ne odustaje: U Parizu sam video - imam još mnogo goriva u rezervoaru

Vreme čitanja: 2min | uto. 01.10.24. | 12:41

Živa legenda NBA lige ulazi u svoju 22. sezonu

Sve je spremno za rijaliti u Los Anđelesu. Lejkersi rade kako im Lebron Džejms kaže i to je odavno svima jasno. „Jezeraši“ su na draftu izabrali Bronija Džejmsa, Lebronovog sina, a onda na mestu glavnog trenera doveli Džej Džej Redika, bivšeg NBA asa sa kojim je „Kralj“ snimao podkast tokom drugog dela prethodne sezone.

Deluje da košarka nije baš u Lebronovom prvom planu, budući da je pre dve godine proveo leto snimajući film „Space Jam 2“, mada se i mora reći da je Džejms osvojio sve što se može osvojiti u dosadašnjem delu karijere. Normalno je da bi voleo malo da uživa, da igra bez pritiska, ali je to prosto nemoguće u franšizi veličine Lejkersa. Ipak, Džejms već sezonama unazad (tačnije od 2020. kada je i podigao NBA pehar sa Lejkersima) ističe da želi da predvodi ekipu do novog prstena, da misli da je tim i više nego spreman za tako nešto, ali rezultati ne opravdavaju njegove reči.

Izabrane vesti

Tako nešto je bilo i na ovogodišnjem druženju s medijima, na kome je Džejms ponovio priču kao iz prethodnih sezona.

Osećam se baš dobro, imao sam sjajno leto“, što i jeste istina, budući da je predvodio Sjedinjene Američke Države do zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Parizu, a bio i MVP turnira.

„Sjajan je osećaj igrati kompetitivne utakmice na tako visokom nivou, pogotovo u mojim godinama. Ti mečevi u Parizu mi daju za pravo da kažem: ’Imam još goriva u rezervoaru’. I mogu da budem deo šampionske ekipe, bilo ona jurila NBA prsten ili zlatnu medalju, mogu da pomognem“, rekao je Džejms.

Sigurno da Lebronu nije lako, od njega se očekuje da i sa 39 godina nosi tim na svojim leđima, ali to njega ne brine.

Fizički se dobro osećam, mentalno isto. Svež sam i radujem se treninzima koji nam slede. Ne razmišljam toliko o budućnosti, živim u momentu. Posebno zato što je Broni tu. Uživam, imam šansu da svaki dan radim sa sinom i da posmatram kako iz dana u dan napreduje“, poručio je Džejms.

Lebron je nekoliko puta uhvaćen kako telefonom slika prve Bronijeve momete u dresu Lejkersa, a o svemu tome je govorio i sam (mlađi) Džejms.

„Osećaj je potpuno lud, kad samo pogledam kako tata ide za mnom i slika me zapitam se šta se dešava. Veoma sam zahvalan na prilici koja mi se ukazala“, istakao je Broni.

Nova sezona za Lejkerse kreće 22. oktobra, kada će „jezeraši“ odmeriti snage sa Minesotom, koja je napravila velike promene u rosteru, prošle sezone je igrala u finalu Zapadne konferencije i sigurno želi da ode korak dalje ove sezone.


tagovi

Lebron DžejmsBroni DžejmsLos Anđeles Lejkers

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara