Foto: FK Crvena zvezda
Foto: FK Crvena zvezda

Zvezdina deca prva izlaze na megdan Interu, Zanketini puleni pre 10 dana dali četiri komada u Mančesteru

Vreme čitanja: 3min | uto. 01.10.24. | 10:30

Uvertira za spektakl na stadionu Đuzepe Meaca

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Milana)

Današnji fudbalski program u Milanu otvoriće mladi timovi Intera i Crvene zvezde (14.30, Arena Premium 1). Izabranici Nenada Milijaša pre 10 dana su poraženi od Benfike iza južne tribine stadiona Rajko Mitić, na utakmici u kojoj su pokazali dva lica, slično kao što je učinio i seniorski tim nekoliko sati kasnije. Portugalski tim je bolje otvorio utakmicu, došao do sigurnog vođstva, a onda su se Zvezdina deca podigla i na krilima Andrije Maksimovića umalo stigla do izjednačenja.

Izabrane vesti

Taj meč je ispunio svoj ključni zadatak, jasno je pokazao da je Zvezdin Mesi prerastao konkurenciju u kojoj igra i nekoliko dana kasnije dobio priliku da zaigra u 174. večitom derbiju, a već večeras gledaćemo ga u sastavu ekipe Vladana Milojevića protiv izabranika Simonea Inzagija. Upravo tim motivom bi ostali igrači iz Milijaševog tima mogli da se vode u nastavku takmičenja u Ligi šampiona za mlade.

Sa druge strane, sastav Andree Zankete je pre deset dana pokazao snagu u Mančesteru, gde je slavio sa 4:2 zahvaljujući odličnoj tranzicionoj igri, pa pun samopouzdanja dočekuje okršaj sa Beograđanima. U tom meču blistao je dvostruki strelac u dresu Nerazura Tomas Bernebruh.

Neće biti Maksimovića, ali će Milijašev tim ponovo biti potpomognut igračima iz seniorske ekipe, a tu su i supertalentovani igrači omladinskog tima, poput Vasilija Kostova, koji ima samo 16 godina, ali kao kadetski reprezentativac pravi ozbiljnu razliku i u okršajima sa starijim protivnicima.

"Očekujem otvoren napadački fudbal sa obe strane. Mislim da će biti dosta prilika na obe strane, a za to se i spremamo, nećemo da se branimo. Želimo da pokažemo da možemo sa svima da se nadigravamo. Oni su možda jaka ekipa, ali i mi imamo svoje kvalitete. Na našu već snažnu ekipu su došli i momci koji igraju u prvim timovima Grafičara i Crvene zvezde, te mislim da imamo šta da ponudimo u Ligi šampiona. Oni su se svi brzo uklopili i svi smo u sjajnom odnosu. Treniramo sjajno svi zajedno na okupu, te se nadam da ćemo to uspešno preneti i na teren u Italiji", rekao je Vasilije Kostov.

Potpuno drugačiju utakmicu očekuje supertalentovani čuvar mreže Vuk Draškić, koji ne veruje da će se mreže previše puta tresti u Milanu. Za šta bi između ostalog i on mogao da bude zaslužan. Ipak, pre svega veruje da je njegova ekipa dobro uvidela gde je grešila na otvaranju elitnog takmičenja.

"Mislim da smo protiv Benfike odigrali veoma dobro. Olako smo primili golove, a sem toga, sve je bilo na zavidnom nivou. Imali su dosta igrača koji su nešto stariji od nas, te nam je taj meč služio kao aklimatizacija na Ligu šampiona. Sad znamo šta da očekujemo, te mislim da će protiv Intera biti još bolje. Očekujem zaista tvrdu utakmicu, ali se nadam da ćemo uspeti da sačuvamo gol. Trenirali smo jako, pa se nadam pozitivnom rezultatu. Imamo u Ligi šampiona i pomoć od prvotimaca iz Zvezde i Grafičara, koji nam puno znače. Možda nismo dugo na okupu, ali imamo utakmicu sa Benfikom u nogama, te se već dovoljno dobro poznajemo. Njihovo iskustvo igranja jakih utakmica nam je od presudnog značaja, a pritom su to sve sjajni momci sa kojima ni najmanje nije teško uklopiti se." poručio je Draškić.

Utakmica se igra u Sportskom centru Đankito Faketi, gde mečeve igra ženski tim Intera, ali i sve omladinske selekcije Nerazura. Popularni Interelo.


tagovi

Nenad Milijaš

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara