(©MN Press)
(©MN Press)

Kurtinaitis najzad dočekao da postane selektor Litvanije

Vreme čitanja: 1min | uto. 01.10.24. | 12:31

Ugovor do OI 2028.

Mandat Kazisa Maksvitisa na klupi košarkaške reprezentacije Litvanije je završen letos, kada nije uspeo da odvede tim na Olimpijske igre u Pariz, a na njegovo mesto danas došao je Rimas Kurtinaitis.

Legendarni as, koji je kao igrač branio boje i osvajao medalje sa Sovjetskim Savezom i Litvanijom, najzad je dočekao da postane selektor, pošto je godinama unazad važio za kandidata, ali nikako nije dolazio na red da sedne na klupu.

Izabrane vesti

Kurtinaitis je potpisao ugovor po kojem će biti selektor do Olimpijskih igara u Los Anđelesu 2028. godine. Imaće zadatak da vrati Litvaniju na staze stare slave, pošto nije imala čime da se pohvali u poslednje tri godine, sa Maksvitisom na klupi.

Najveći fijasko Litvanije je što nije uspela da se kroz kvalifikacije plasira na Igre u Parizu, jer je izgubila meč od Portorika.

Tokom duge trenerske karijere Kurtinaitis je najuspešniji period imao u Lijetuvas Ritasu, s kojim je osvojio titule prvaka države, kup Litvanije, Baltičku ligu i Evrokup.

Kao igrač, Rimas Kurtinaitis je bio akter i čuvenog finala Evropskog prvenstva 1995. godine, koji je izgubio od Jugoslavije u Atini.



tagovi

Rimas Kurtinaitiskošarkaška reprezentacija Litvanije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara