Kinan Evans (©MN Press)
Kinan Evans (©MN Press)

Pirejci poštuju ranije postignut dogovor: Evans i povređen prelazi u Oly

Vreme čitanja: 1min | pon. 01.07.24. | 17:33

Amerikanac će zbog kidanja ligamenta kolena propustiti dobar deo nove sezone

Mnogo pre nego što je prošla sezona okončana, Kinan Evans i Olimpijakos su postigli usmeni dogovor oko potpisivanja saradnje, ali je teška povreda američkog plejmejkera dovela u pitanje konačno stiskanje ruku dve strane.

Ipak, kidanje ligamenta levog kolena krajem maja i neizbežna pauza u trajanju od šest do osam meseci neće odvratiti Pirejce od toga da potpišu doskorašnjeg asa litvanskog Žalgirisa koji je prošle sezone bio jedan od najboljih strelaca Evrolige (17,3 poena po meču).

Izabrane vesti

Olimpijakosu je trebalo neko vreme da razmisli o slučaju i da li ga treba dovršiti. Posle nekoliko nedelja razmatranja i pregovora, crveni-beli su odlučili da nastave i drže se svog dogovora sa igračem.

Prema Konstantinosu Melajesu sa grčke "Gazete", početni dvogodišnji ugovor između dve strane rezultirao bi ukupnom platom blizu 3.500.000 dolara. Evansov novi 2+1 ugovor ističe 2027. i uključivaće otkupnu klauzulu svakog leta.

Zvanično saopštenje se očekuje uskoro, a Evans će se ove nedelje u Atini sastati sa trenerom Jorgosom Barcokasom i ostalim stručnim osobljem kako bi razgovarali o načinu oporavka i budućim planovima.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara