Lazetić u Makabiju dobio 800.000 evra po godini

Vreme čitanja: 2min | sre. 03.07.24. | 16:54

Odličan ugovor za bivšeg stratega TSC-a

Možda je bilo neočekivano, uzimajući u obzir da je počeo trenažni proces sa TSC-om, ali ponuda Makabija iz Tel Aviva upućena Žarku Lazetiću bila je iz kategorije onih koje se ne odbijaju.

Najbolji trener Mozzart Bet Superlige imaće šansu da u Izraelu napreduje na svim poljima. Posebno, kada je reč o afirmaciji na evropskom tržištu, pošto će sa Makabijem igrati u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Prvi rival će mu u okviru drugog kola kvalifikacija biti rumunski FSCB..

Izabrane vesti

Treneri i fudbaleri to nikada neće javno reći, ali imao je Žarko Lazetić i finansijski motiv da se prvi put u samostalnoj trenerskoj karijeri oproba u inostranstvu. Naime, prema saznanjima Mozzart Sporta iz Izraela, nekadašnji omladinac Crvene zvezde i prvotimac Partizana, dobio je više nego korektan ugovor.

On će u prvoj godini na klupi Makabija zarađivati oko 800.000 evra. Ozbiljna cifra i za srpske, pa i za izraelske fudbalske standarde. Primera radi najbolji trener Izraela u novijoj istoriji Barak Bahar zarađivao je u Makabiju iz Haifa oko 500.000 hiljada evra, pre nego što je dobio poziv iz Beograda.

Žarko Lazetić će potpisom ugovora sa Makabijem postati jedan od najplaćenijih srpskih trenera. Posebno ako se ograničimo na evropski kontinent. Milionski ugovor trenutno ima Miloš Milojević, ali on radi u Al Vaslom u Dubaiju.

Pored njega Lazetića vrlo verovatno „šiju“ Dejan Stanković i Marko Nikolić. Oni su ovog leta parafirali ugovore sa moskovskim velikanima, Spartakom i CSKA.

Vlasnik kluba Mičel Goldher uveren je da je Lazetićevo angažovanje fenomenalan potez za Makabi.

"Srećan sam što mogu da poželim dobrodošlicu Žarku i njegovom timu u Makabi Tel Aviv. Bio sam veoma impresioniran Žarkovom mentalnom snagom i jasnom metodologijom, što je nesumnjivo doprinelo kontinuitetu njegovih trenerskih dostignuća kao trenera. Žarko je razumeo ciljeve koji ga očekuju u Makabiju i spreman je da naporno radi kako bi unapredio klub napred i ostvario dostignuća. Molim vas, pridružite mi se u dobrodošlici Žarku i ostatku stručnog štaba, želimo mu veliki uspeh", poručio je Goldher.


tagovi

Žarko Lazetić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara