Žoao Paljinja (Reuters)
Žoao Paljinja (Reuters)

Velika pobeda Bajerna: Paljinja stiže u Minhen za 46.000.000!

Vreme čitanja: 2min | sre. 03.07.24. | 14:06

Portugalac će nakon Evropskog prvenstva obaviti lekarske preglede i potpisati četvorogodišnji ugovor

Nije Bajern klub koji se vodi mantrom "da se mora sve i odmah". Zbog toga ovog leta slavi veliku pobedu na fudbalskoj pijaci. Nije imao klasičnog takmaca u borbi za potpis Žoaa Paljinje, ali je trijumfalno zatvorio transfer sagu koja je počela prošlog leta. Tada je poslednjeg dana letnje pijace izvisio za portugalskog vezistu iako je sve bilo utanačeno i sa Fulamom i sa igračem, a sada, mesec dana otkako se ponovo zagrejao za Paljinju, čini se da Portugalac sigurno stiže na Alijanc arenu.

Ekskluzivu su lansirali novinari nemačkog Sky Sporta Florijan Pletenberg i Keri Hau. Prema njihovim informacijama, Bavarci će platiti znatno manje od 65.000.000 evra na koliko su se rukovali sa čelnicima Fulama proteklog leta. Fiksno obeštećenje biće 46.000.000 evra (engleski mediji pišu da će sa bonusima transfer iznosti 56.000.000), londonskom klubu sleduju i potencijalni bonusi, a Paljinja će, nakon što završi učešće na Evropskom prvenstvu sa Portugalijom, obaviti lekarske preglede i potpisati četvorogodišnji ugovor.

Izabrane vesti

Portugalac je odavno dogovorio lične uslove sa nemačkim gigantom kojem ostaje samo da utanači još nekoliko sitnih detalja sa Fulamom. Zadovoljno trlja ruke trijumvirat u sastavu Maks Eberl. Kristof Frojnd, Vensan Kompani. Dvojac na čelu sportskog sektora kroji belgijskom stručnjaku strašan tim na narednu sezonu. Paljinja je čovek koji je u minuloj sezoni Premijer lige imao najviše uspešnih startova, na pragu Alijanc arene je i sjajni krilni fudbaler Kristal Palasa Majkl Oliz, a uz Paljinju Bajernova letnja bomba trebalo bi da bude Ćavi Simons sa kojim je dogovorena saradnja.

Naravno, čekaju se i odlasci Matijsa De Lihta, Kingslija Komana, Serža Gnabrija, Nusaira Mazrauija i verovatno krupnih zverki u veznom redu, Jozue Kimiha i Leona Gorecke. No Bajern je sa Paljinjom jednu veliku brigu u veznom redu rešio.

Za ovaj letnji prelazni rok, već su zavedeni transferi štopera Hirokija Ita iz Štutgarta (23.500.000 evra), Brajana Saragose (13.000.000), a uz manje zvučne transfere Arminda Siba iz Grojter Firta i Nestorija Irakunde iz Adelejd Junajteda, Bavarci su već probili brojku od 40.000.000 evra. Dakle, biće ovo leta sa preko 150.000.000 evra izdataka za klub kojem je Bajer Leverkuzen u minuloj sezoni prekinuo 11-godišnju dominaciju.

Pokazatelj da je Bajern ozbiljno shvatio novog konkurenta u Bundesligi i da želi ekspresan povratak na tron. Naravno i napad na titulu prvaka Evrope. E sad, da li je Vensan Kompani, ma koliko mu tim bio moćan, čovek za tu misiju, može da se diskutuje nekom drugom prilikom.


tagovi

Letnji prelazni rok 2024Žoao PaljinjaBajern MinhenFulam

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara