Delije lete u nebo: Kodi Miler Mekintajer je Zvezdin

Vreme čitanja: 2min | sre. 03.07.24. | 17:08

Stigla potvrda sa Malog Kalemegdana

To je – to. Nestrpljenju i blagoj bojazni kod navijača Crvene zvezde je došao kraj. Najbolji asistent Evrolige u prošloj sezoni i jedan od najboljih plejmejkera Starog kontinenta Kodi Miler Mekintajer je i zvanično novi košarkaš srpskog i regionalnog šampiona.

To je potvrdila i Crvena zvezda na zvaničnim nalozima na društvenim mrežama. Praktično, posao je odavno bio gotov, ali se čekalo da Crvena zvezda uplati propisano obeštećenje za plejmejkera sa bugarskim pasošem. Kako je finansijska transakcija obavljena tokom srede, posao je i papirloški priveden kraju.

Izabrane vesti

Kodi Miler Mekintajer je ispisao istoriju u sezoni za nama pošto je postao tek treći košarkaš koji je zabeležio tripl-dabl u Evroligi. Bilo je to u susretu sa Asvelom protiv koga je skupio po 11 poena i skokova, te 20 asistencija što je novi rekord takmičenja. Podsetimo, njemu je ovo bila prva godina u evropskoj košarkaškoj eliti.

Evroligu je okončao sa 9,6 poena, 7,3 asistencije i 4,4 skoka, a bio je među najzaslužnijima što je Baskonija igrala četvrtfinale Evrolige.

Baskonija je pokušala da zadrži Kodija Milera Mekintajera i ispregovara bolje uslove, ali nije mogla da se nosi sa ponudom Crvene zvezde. To praktično znači da su crveno-beli rešili posao oko startnog plejmejkera. Drugi će biti Jago dos Santos, a sa njim, doziranu minutažu trebalo bi da ima i legendarni Miloš Teodosić.

Dolaskom bivšeg člana Partizana Crvena zvezda je rešila jedan od najvećih problema. Sada se očekuje dolazak startne četvorke. Ugovor sa crveno-belima ovog leta poptisali su Uroš Plavšić, Ajzea Kenan, Nikola Kalinić, Majk Daum i na kraju Kodi Miler Mekintajer. Ugovor su produžili Branko Lazić, Jago Dos Santos, kao i Miloš Teodosić.

"Kodi Miler Mekintajer je nastupao za Leuven, Parmu, Zenit iz Sankt Peterburga, Cedevita Olimpiju, Partizan, Burg, Andoru, Gazijantep… Bio je najbolji asistent VTB lige kao član Zenita, ali je u prethodnoj sezoni koju je okončao kao najbolji asistent Evrolige (7,3 dodavanja po meču) napravio ogroman iskorak i biće ogromno pojačanje na poziciji organizatora igre na kojoj naš tim ima i Jaga Dos Santosa i Miloša Teodosića", piše u saopštenju Crvene zvezde.


tagovi

Kodi Miler Mekintajer

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara