Nemanja Nedović (©Starsport)
Nemanja Nedović (©Starsport)

PAO ubedljiv protiv Valensije, Nedović ponovo najefikasniji

Vreme čitanja: 3min | pet. 29.01.21. | 22:15

Real u finišu slomio Albu

Košarkaši Panatinaikosa i madridskog Reala slavili su u 23. kolu. Zeleni iz Atine su u svojoj OAKA Areni deklasirali Valensiju (91:72), dok je ekipa Pabla Lasa slavila u neizvesnoj završnici u Berlinu (72:63).

Ekipa Odada Kataša bila je jako ubedljiva na svom parketu, držala se Valensije u uvodnih 15 minuta, ali je usledila serija 11:0 grčkog velikana, posle trojke Nedovića domaćin je stekao 14 poena prednosti i do kraja se praktično nije osvrtao.

Izabrane vesti

U trećem kvartalu su posle trojke Kalinića gosti prišli na minus od 11 poena, ali je odgovor Panatinaikosa bio moćan, serijom 9:2 odlaze na 18 poena viška, pa je bilo jasno da je pred pobedom. Prepelič i Hermanson su u finišu pokušali da ublaže poraz i eventualno da zadrže prednost u međusobnom susretu (Valensija je na svom parketu slavila sa 95:83), ali su Bohoridis i Kalaicakis pogađali u finišu, pa je PAO upisao veoma ubedljiv trijumf i tako obezbedio bolji skor u međusobnim duelima.

Nemanja Nedović je šutnuo 11 trojki, pogodio je dve, ali je i pored toga bio najefikasniji igrač domaće ekipe sa 16 poena. Dobro je i organzivao napade Zelenih, pa je zabeležio i sedam asistencija. Eron Vajt je dodao 12 poena i pet skokova, dok je Bohoridis na kraju bio najkorisniji igrač pobedničkom sastav (19 indeks), meč je završio sa 12 poena, pet asistencija i tri skoka, uz samo dva promašaja iz igre. Valensiju je sa 20 poena predvodio Prepelič, 13 je dodao Hermanson, Vanja Marinković je sa 11 poena bio treći strelac gostiju (3/8 za tri). Nikola Kalinić je za 25 minuta ubacio šest poena uz tri skoka i po dve asistencije i ukradene lopte.

Real je možda vodio tokom čitavog susreta u Berlinu protiv nemačkog šampiona, ali je ipak bilo veoma neizvesno do samog kraja. Držala se Alba i nije dozvoljavala favorizovanom protivniku da se odlepi.

Gosti su dobili prvi kvartal sa osam poena viška. Držali su Albu na tom odstojanju sve do kraja prvog poluvremena, trojkom Rudija Fernandeza obezbedili su i dvocifrenu prednost pred veliki odmor (40:30).

Prišla je potom Alba sa dve trojke na minus od šest poena, ali je Real uzvratio serijom 8:0 (pet poena Alosena). Držao se Real na dvocifrenom višku, pa je na poslednji odmor otišao sa 12 poena prednosti i tada se činilo da Alba neće imati snage da se vrati.

Taj utisak je bio na snazi sve do sredine odlučujećeg kvartala, kada su košarkaši nemačkog šampiona krenuli u poslednji pokušaj da preokrenu situaciju i to veoma silovito. Pogađali su Lamers, Sikama i Matišek, pa je sastav iz Berlina napravio seriju 11:0 i tako prišao na samo dva poena minusa. Sve je ponovo bilo otvoreno u Mercedes Benc Areni.

Ipak, uspeo ja Laso da trgne svoje košarkaše. Tavareš vezuje tri poena, potom Dek još četiri, Alba nije uspela da pronađe rešenje u napadu, pa je sve bilo gotovo u glavnom gradu Nemačke.

Fabijan Kozer je sa 13 poena predvodio Real do 15. pobede, talentovani Alosen je dodao 12 poena, dok su Tavares i Dek flertovali sa dabl-dablovima. Gorostasni centar sa Zelenortskih ostrva je imao devet poena i deset skokova, borbeni Argentinac je meč završio sa devet poena i osam skokova. Na kraju su bili i najzaslužniji za trijumf Madriđana. U Albi 16 poena i šest skokova Sikme, 11 je dodao Lamers, dok je Erikson ubacio 10 poena Kraljevskom klubu.

EVROLIGA - 23. KOLO

Četvrtak

Himki - Fenerbahče 76:107

/Šved 29 - De Kolo 18/

Olimpijakos - Barselona 74:76

/Mekisik 18 - Mirotić 16/

Milano - Zenit 82:76

/Panter 14 - Pengos 12/

Petak

CSKA Moskva - Bajern Minhen 66:69

/Milutinov 16 - Boldvin 22/

Alba Berlin - Real Madrid 63:72

/Sikma 16 - Kozer 13

Panatinaikos - Valensija 91:72

/Nedović 16 - Prepelič 20, Marinković 11/

Crvena zvezda - Asvel 78:81

/Dobrić 17 - Kol 22/

Baskonija - Žalgiris 81:68

/Henri 19 – Grigonis 17/

Otkazano

Makabi Tel Aviv - Anadolu Efes



tagovi

KK Real MadridAlba BerlinKK PanatinaikosKK ValensijaNemanja Nedović

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara