Bogdan Mirčetić (MN Press)
Bogdan Mirčetić (MN Press)

Odbačeno Partizanovo dete postalo novi adut Feđe Dudića

Vreme čitanja: 3min | sre. 25.09.24. | 16:33

Bogdan Mirčetić blista u dresu Radničkog iz Kragujevca

Za njega u Partizanu nije bilo mesta. Kao i mnogi pre njega, utočište i fudbalsku sreću morao je da traži van Humske. Našao je u srcu Šumadije – Kragujevcu, odnosno u dresu Radničkog 1923. Bogdan Mirčetić je ove sezone privukao pažnju na sebe sa nekoliko izuzetno atraktivnih golova, brzo se ustalio u startnih jedanaest i postao jedan od najproduktivnijih igrača u timu Feđe Dudića sa četiri gola. Deluje da su Kragujevčani posle Milana Aleksića dobili još jednu potencijalnu zlatnu koku.

Smatram da uvek može bolje. S obzirom na to kako je počela sezona – vratili smo se na ovaj nivo koji realno jeste naš. Ne stajemo na ovome, želimo da se još više podignemo na tabeli. Drago mi je zbog golova, za sada, sve ide kako treba i nadam se da će tako ostati do kraja sezone. Tražio sam šansu, Feđa Dudić mi je pružio i hvala mu na tome. U mlađim kategorijama sam igrao na različitim pozicijama, sad kad pogledam, dosta mi je pomoglo. Daje mi mogućnost da igram u različitim sistemima, što trener i forsira“, rekao je Bogdan Mirčetić u razgovoru za Mozzart Sport.

Izabrane vesti

Prelazak sa omladinskog na seniorski fudbal je za mnoge igrače u današnje vreme postao teška muka. Mnogi se izgube ili ne ostvare karijere koje se od njih očekuju. Mirčetić je dugo bio u mlađim kategorijama Partizana, išao na pripreme sa prvim timom, ali šansu nikad nije dobio.

Naravno da mi na početku nije bilo lako, drugi je to nivo fudbala, međutim, kako vreme prolazi sve mi je lakše i navikao sam se. Očekivao sam da ću odbiti šansu u Partizanu. To se nije desilo. Morao sam da tražim neki klub koji je dobar za mlade igrače. Nisam pogrešio što sam izabrao Radnički“.

Početak je dobar, klub iz Šumadije je prethodne sezone igrao u kvalifikacijama za Ligu konferencije, mladi krilni napadač veruje da ekipa ima dosta kvaliteta.

Možemo da ponovimo ono što smo uradili prošle sezone, ali naravno, težićemo da budemo još i bolji. Ako je to moguće“.

Kad se pomene Partizan, situacija se promeni. Dojam je da je rođeni Zrenjaninac razočaran zbog toga što nije dobio priliku u crno-belom dresu.

Mnogo mi je bilo teško što sam morao da napustim klub koji volim i za koji sam vezan. Morao sam da idem negde gde ću dobiti minute. Bio sam svestan da u Partizanu to, nažalost, neću dobiti. Voleo bih da se vratim jednog dana, ali samo ako se situacija u klubu sredi i bude kao što je bila nekad“.

Mirčetićev saigrač iz Partizanove generacije fudbalera rođenih 2005. godine, Milan Aleksić ovog leta je napustio Radnički i otišao u Sanderlend. Možda i Bogdan krene njegovim stopama.

Nikad se ne zna, ali u ovom trenutku uopšte ne razmišljam o tome. Želim samo da igram fudbal i pružim maksimum sa svoje strane kako bi ekipa igrala dobro i pobeđivala“. jasan je bio Mirčetić.

Piše: Nemanja Rakanović


tagovi

Bogdan MirčetićMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara