Frederik Fatu (©AFP)
Frederik Fatu (©AFP)

Francuzi imenovali Koleovog naslednika: Frederik Fatu na klupi Trikolora

Vreme čitanja: 1min | sre. 25.09.24. | 16:30

On takođe obavlja funkciju trenera Burga sa kojim je prošle sezone igrao finale Evrokupa

Poznat je naslednik Vensana Kolea. Dugogodišnjeg selektora košarkaške reprezentacija Francuske će naslediti aktuelni trener Burga, Frederik Fatu, objavili su iz tamošnjeg Saveza.

U pitanju je 51-godišnji stručnjak koji je prošle sezone sa Burgom igrao finale Evrokupa, a u trenerskoj karijeri je još samostalno vodio Po Ortez i Metropoliten 92, dok je dve godine bio i pomoćnik u stručnom štabu Asvela. U igračkoj karijeri je najbolje partije prikazivao u Ortezu sa kojim je sedam puta bio šampion države.

Izabrane vesti

Fatu će voditi Trikolore kroz naredni olimpijski ciklus, počevši od kvalifikacija za Evrobasket 2025 koje počinju u novembru. Takođe, očekuje se da predvodi tim i na Mundobasketu 2027. i Olimpijskim igrama u Los Anđelesu godinu dana kasnije.

Zanimljivo je da je on nedavno potpisao novi trogodišnji ugovor sa Burgom tako da se očekuje da paralelno radi u klubu i reprezentaciji.

Biće mu izuzetno teško na novom poslu, s obzirom da dolazi na mesto čoveka koji je u 15 godina osvojio osam medalja na najvećim takmičenjima sa nacionalnim timom.


tagovi

košarkaška reprezentacija Francuskeselektor A reprezentacije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara