Slavlje košarkaša Budućnosti (©Star sport)
Slavlje košarkaša Budućnosti (©Star sport)

Budućnost brani maksimalu u Malagi, Mornar čeka Brešu

Vreme čitanja: 3min | sre. 14.10.20. | 14:14

Crnogorski predstavnici nemaju lak posao u Evrokupu

Crnogorski predstavnici u Evrokupu imaju pred sobom teške izazove. Budućnost i Mornar pozicionirani su u istoj grupi, gde biju bitke za mesto među četiri najbolja kako bi izborili plasman u narednu fazu. Večeras Podgoričani gostuju Unikahi (20.45), dok u Bar na noge Mornaru dolazi Breša (19.00).

Košarkaši Budućnosti nalaze se u fenomenalnoj seriji. Maksimalni su ove godine i u Evrokupu i u ABA ligi. Nakon pobede u predgrađu Pariza protiv neporažene ekipe francsukog prvenstva Bulonja, plavo-beli su dobili pravi košarkaški triler u Beogradu, protiv Partizana posle dva produžetka. Slavlje u derbiju Jadranske lige diže moral, ali je dodatno umorio ekipu Petra Mijovića. Budućnost nikada nije savladala Unikahu, a najbliža tome je bila upravo prošle godine kada je šut za pobedu u Morači promašio Luka Božić. Melvin Edžim će verovatno imati posebnu motivaciju, jer je upravo iz Malage prešao u Podgoricu.

Izabrane vesti

Unikaha je po mnogim analitičarima u najužem krugu favorita za osvajanje Evrokupa. Ekipa je sačuvala kostur, a tim su napustili pretežno košarkaši koji se nisu najbolje snašli u rotaciji iskusnog španskog stručnjaka Luisa Kazimira. Pored pomenutog Edžima, tim su napustili i Frenk Elegar (Ređo Emilija), Marko Simonović (Crvena zvezda), Aksel Tupan (Strazbur), Džoš Adams (Virtus Bolonja).

Sa druge strane, tim je pojačan Amerikancem Timom Abromaitisom, četvorkom koja je došla iz Zenita, i koji je poznat po dobrom šutu za tri poena. Na poziciji krila je stigao Francuz Aksel Buteij, koji je imao sjajnu sezonu u Bilbau.

Iako važe za jednog od najboljih u takmičenju, ekipa iz Malage imala je problema na samom startu sezone. U ACB ligi ima dve pobede i tri poraza. Interesantno da su oba slavlja ostvarili kao gosti. U Evrokupu su protiv Metropolitansa kod kuće imali ubedljivu prednost, koju su međutim pred kraj zamalo ispustili. U Baru protiv Mornara doživeli su pravu rafalnu paljbu i poraz od drugog crnogorskog predstavnika u Evrokupu. Ipak poslije tog poraza došla je pobeda u ACB ligi i to na gostovanju šampionu Valensiji, tako da se može reći da se španski tim podiže formu.

Paklen raspored ima Mornar poslednjih dana. Ekipa iz Bara odigraće četvrti meč u samo osam dana. U utorak su izabranici Mihaila Pavićevića skrenuli pažnju evropske javnosti pobedom nad Unikahom (90:80), kojoj su u 1. poluvremenu dali čak 58 poena, a potom se poigravali sa Zadrom (82:66) i Cibonom (109:68). Večeras u Topolicu stuže Breša.

"Nema lake utakmice, ni lakog protivnika u Evrokupu. Nisam imao vremena da pripremim utakmicu sa Brešom, jer smo imali zgusnut raspored zbog odlaganja utakmice u Zadru, pa smo igrali sa Cibonom... Moj stručni štab je već odradio skauting, sigurno je u pitanju jaka ekipa, koja je godinama u vrhu italijanskog šampionata", istakao je Mihailo Pavićević.

Breša je vrlo tvrda, iskusna ekipa, protiv koje ne sme da bude opuštanja.

"Nadam se da se nismo mnogo potrošili protiv Cibone, jer će nam biti potrebno mnogo energije u duelu sa Brešom. Dobro mi je poznato da italijanske ekipe igraju disciplinovano, čvrsto od prve sekunde, da nema prevelike improvizacije. Trener voli da se vidi da je ekipa pod njegovom kontrolom, protiv takvog sastava mora se biti 40 minuta jako fokusiran", rekao je trener Mornara.

EVROKUP - 3. KOLO

Grupa A

Utorak

18.00: (1,05) Bahčešehir (15,0) Huventud (1,45)

18.00: (1,60) Uniks (14,5) Partizan (2,55)

Odloženo: Venecija - Burž

Grupa B

Sreda

19.00: (1,35) Mornar (16,0) Breša (3,50)

19.30: (1,45) Ulm (15,0) Bulonj (3,05)

20.45: (1,60) Unikaha (14,5) Budućost (2,55)

Grupa C

Utorak

Andora - Virtus Bolonja 66:82

Sreda

18.00: (3,90) Lijetkabelis (16,0) Lokomotiva (1,30)

19.00: (1,07) Monako (25,0) Antverpen (8,50)

Grupa D

Utorak

Cedevita Olimpija - Gran Kanarija 84:68

Bursa - Promiteas 84:93

Nanter - Trento 65:71

*** kvote su podložne promenama



tagovi

EvrokupKK MornarKK Budućnost Podgorica

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara