Ovo se viđa jednom u deset godina: Real već ima tri poraza, Hezonja u depresiji

Vreme čitanja: 2min | ned. 13.10.24. | 14:56

Kraljevski klub pao i u Baskiji – 83:79

Nije Real Madrid impresionirao protiv Partizan Mozzart Beta, ali je pobedio. Pod strahovitim pritiskom igrači Ćus Matea su tada, i pored brojnih timskih propusta, na individualni kvalitet slavili u drugom kolu Evrolige, i činilo se krenuli uzlaznom linijom. Međutim, očigledno je da košarkaška sekcija Kraljevskog kluba ima mnogo problema, i da će ovo biti duga i neizvesna jesen za sve u Madridu.

Bilo bi zanimljivo naći tačnu statistiku, odnosno kada se poslednji put tako nešto desilo: Real Madrid je nanizao već tri poraza od početka sezone. Prilično poražavajuća brojka ako se ima u vidu da je tim Ćus Matea odigrao svega pet utakmica, i da je pored Partizana uspeo da slavi prošlog vikenda protiv Saragose.

Izabrane vesti

Navijači Real Madrida, u trenucima kada su očekivali veliki rast, doživeli su razočaranje. U trećem kolu ACB lige Kraljevi su izgubili u Baskoniji od Bilbaa - 83:79. Gosti su pružili prosečnu partiju, igrali gotovo negledvljivo, o čemu svedoči podatak da je domaćin prvi put došao do prednosti krajem prve četvrtine. I više je nije ispuštao.

Bilbao, predvođen sjajnim Kulameom, imao je na poluvremenu ogromnih 12 poena viška, što je pogodilo hrvatskog internacionalca Marija Hezonju. On na poluvremenu nije birao reči kako bi opisao igru Real Madrida.

„Moraćemo mnogo da se oznojimo kako bismo ove sezone osvojili nešto. Očigledno je da ne igramo dobro, ne izgledamo dobro. U odbrani je to čak na početku bilo koretkno. Ali bilo je mnogo izmena. Gubili smo ritam, novi igrači tek pokušavaju da uhvate hemiju sa ostatkom tima“, rekao je hrvatski internacionalac.

Real je odigrao vrlo dobru treću četvrtinu, smanjip rednost domćina na samo četiri razlike. Ali kada god je Real bio na korak od preokreta, usledilo je nekoliko lakih poena domačeg tima.

Najbolji u timi Real Madrida bio je Argentinac Gabrijel Dek sa 23 poena, dok je Hezonja dodao 18. Bilbao su do velikog trijumfa predvodili Kulamae sa 18 i De Rider sa 11 poena.

Real trenutno zauzima 11. poziciju u ACB Ligi, sa skoro 1-2.



tagovi

Mario HezonjaGabrijel Dek

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara