(©Reuters)
(©Reuters)

Novak ni ne pomišlja na penziju: Mogu još da se nosim s mlađima i biću još bolji

Vreme čitanja: 2min | ned. 13.10.24. | 15:55

„Ostvario sam svoj najveći cilj, osvojio olimpijsko zlato, sada je sve u grend slemovima“, poručio Đoković

Objavio je pre nekoliko dana Rafael Nadal da odlazi u penziju, tamo ga čekaju Rodžer Federer, Endi Marej, Huan Martin del Potro... Ali, iako je rekao da je sa njima otišao i veliki deo njega, Novak Đoković nema još nameru da „odjaše u suton“.

Najveći teniser sveta svih vremena je danas izgubio tesno finale mastersa u Šangaju od Janika Sinera (2:0), ali utisak da ga je taj poraz samo dodatno motivisao za naredni period. A, Novaka čekaju masters u Parizu i vrlo verovatno završni masters u Torinu za ovu godinu. A, za narednu zna se redosled: prvo Australija, pa redom...

Izabrane vesti

Mislim da mogu ima pozitivnih stvari na koje mogu da računam posle ovog finala. Smatram da je moj nivo tenisa na turniru bio veoma dobar, verovatno najbolji od Olimpijskih igara u smislu kako sam igrao, kako sam se borio... Dao sam sve od sebe. Možda nisam bio sto odsto svež, ali sve pohvale za Janika, koji je važne poene igrao bolje od mene i to je presudilo. Zaslužio je da trijumfuje, bio je prejak u najbitnijim trenucima“, pohvalio je Đoković rivala.

I sasvim je zadovoljan nivoom tenisa koji je prikazao danas.

„Mislim da sam igrao prilično dobro u današnjem finalu, što me uverava da i dalje mogu da se nosim sa ovim momcima koji su najbolji na svetu. Nadam se da ću moći da podignem nivo tenisa narednih meseci, u budućnosti“.

Do stotog pehara Novaka nije došao danas, ali je pitanje vremena kada će i taj cilj ostvariti.

„Biće to bonus u mojoj karijeri ako se dogodi. Želeo sam da se to desi danas, ali nije bilo suđeno. Trudiću se svim silama da se dogodi negde u budućnosti. Nije sad to stvar „na život ili smrt“ za mene. Ostvario sam moj najveći cilj u karijeri. Sada je sve u grend slemovima i da vidim koliko još mogu da podignem lestvicu mojih igara“.

Osim olimpijskog zlata, Đoković ove sezone ništa nije osvojio. Prvi put da će godinu okončati bez grend slem titule.

„Što se tiče rezultata, ovo je bila jedna od najgorih sezona. U nekom trenutku moralo je da dođe do godine bez osvojenog grend slema, kada nisam mogao da održim tako visok nivo. I to je u redu. Srećan sam svojom zlatnom medaljom na Olimpijskim igrama, to je bio moj glavni cilj za ovu godinu. Ovo je jedna od onih sezona koje morate da prihvatite, ali više sam nego srećan sa svim što sam postigao u karijeri“, podvukao je Novak Đoković.

Pre mastersa u Parizu srpskog asa čeka revijalni turnir „Šest slem kraljeva“ u Rijadu, gde će pored njega igrati još Nadal, Siner, Alkaras, Medvedev i Rune.


tagovi

Novak ĐokovićJanik SinerATP Šangaj

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara