Pojačanje pred Partizan: Makabi doveo beka koji je dao FMP-u 43 poena

Vreme čitanja: 2min | ned. 13.10.24. | 15:04

Izraelci našli zamenu za Džordana Lojda

Brzo je reagovalo rukovodstvo Makabija posle rastanka sa Džordanom Lojdom i povratka Amerikanca u Monako. Uprava kluba iz Tel Aviva je uspela da ekspresno nađe zamenu i to u liku Sabana Lija (25).

U pitanju je doskorašnji košarkaš Manise, koji je pre samo mesec i po dana potpisao za turski klub, ali kako je u međuvremenu stigao poziv Izraelaca, nije mogao da kaže „ne“ ponudi iz Evrolige. Tako će Li zadužiti žuti dres i staviti se na raspolaganje treneru Odedu Katašu već za naredne izazove, od kojih je prvi sa Anadolu Efesom u utorak, a dva dana kasnije sa Partizan Mozzart Betom u dvorani Pionir.

Izabrane vesti

Li je pažnju javnosti skrenuo pre četiri dana, baš u glavom gradu Srbije, i to na istom mestu, kad je na susretu sa FMP-om u okviru FIBA Lige šampiona pomogao Manisi da slavi 101:97, tako što je postigao čak 43 poena, za 35 minuta provedenih na parketu hale Pionir. Zanimljivo, kolo ranije dao je 36 poena Mursiji.

Pre dolaska u Manisu, Saban Li je bio član nekoliko NBA timova (Detorit, Filadelfija Finiks), odigrao 134 utakmice i najjačoj ligi sveta, beležio prosečno 5,2 poena po meču.

Podsetimo, Makabi će naredne tri sedmice biti bez Rokasa Jokubaitisa, novajlija iz Barselone povredio je palac i sledi mu pauza.


tagovi

KK Makabi Tel AvivEvroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara