Horhe Makeda (©Reuters)
Horhe Makeda (©Reuters)

Makeda grize kao Luis Suarez (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 13.10.24. | 14:50

Prgavi Španac dobio plavi karton posle skandaloznog poteza u poljskom „Svetom ratu“

Iskusni Španac Horhe Makeda poznat je kao provokator u svetu rukometa. Voli da verbalno dobacuje rivalima, a sada je napravio skandalozni potez. U velikom derbiju Poljske, takozvanom Svetom ratu, desni bek Kjelcea ujeo je defanzivca Visle iz Plocka Mirsada Terzića.

Posle gola veterana, koji se posle Olimpijskih igara u Parizu oprostio od dresa Španije, imao je oštar duel sa Terzićem, koga je ujeo u stilu urugvajskog superstara Luisa Suareza. Pao je na parket pokušavajući da „prevari“ sudije, ali posle VAR je dobio plavi karton (strožija kazna od crvenog i sigurno donosi bar jedan meč suspenzije) i napustio je meč u Plocku.

Izabrane vesti

U ludoj atmosferi, sa mnogo naboja, karakterističnih za dvoboj najboljih poljskih klubova, pobedu je odneo šampion. Visla je slavila sa 29:25 i ostala jedina sa maksimalnim učinkom. Samo u prvih 30 minuta bilo je 11 isključenja, pet promašenih sedmeraca. Na kraju je duža klupa odlučila u korist tima Ćavija Sabatea koja je počeo Ligu šampiona sa četiri poraza.

Kjelce je dugo vladao poljskim rukometom, ali kriza tima Talanta Dujšebajeva. Prošle sezone je izgubio sve domaćeg trofeja, a nije uspeo da se plasira na finalnu turnir Lige šampiona u Kelnu. Pre toga je 2022 i 2023. bio vicešampion Evrope. U finalima je poklekao, prvo od Barselone, a onda od Magdeburga. Samo pre tri dana, Kjelce je iznenadilo u Magdeburgu savladavši tim Beneta Vigerta u četvrtom kolu evroelite. Makeda je letos stigao u poljskog vicešampiona iz Nanta.

Pre Makede, poslednji ovakav incident imao je crnogorski fudbaler Milutin Osmajić. On je ugrizao igrača Blekberna Ovena Beka. Napadač Prestona je kažnjen od strane FA Engleske sa osam mečeva suspenzije.



tagovi

RK Visla PlockRK KjelceHorhe Makeda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara