© Star sport
© Star sport

Avramović ne ostaje u Partizanu, odlaze i Trifunović i Jaramaz

Vreme čitanja: 2min | sre. 03.07.24. | 11:25

Ako je i bilo nekih nedoumica, sada je sve jasno

Posle Kevina Pantera, Zeka Ledeja, Alena Smailagića, Frenka Kaminskog, Pi Džej Doužera, Mateuša Ponitke i Danila Anđušića, prvi sledeći koji zvanično napušta Partizan Mozzart Bet je Aleksa Avramović, a za njim će potom Ognjen Jaramaz i Uroš Trifunović. Reprezentativni plejmejker sigurno se neće vraćati iako ima ugovor za narednu sezonu, a prema nezvaničnim informacijama Mozzart Sporta, klub iz Humske neće vraćati ni Uroša Trifunovića ni Ognjena Jaramaza.

Izralski mediji pišu da je Makabi ponudio dvogodišnji ugovor Avramoviću jer trener Ponosa Izraela vidi srpskog plejmejkera kao idealnu zamenu za Lorenca Brauna koji karijeru nastavlja u Panatinaikosu. Sada je samo pitanja obeštećenja za Avramovića, ali ono što je sasvim jasno je da u Humskoj više ne računaju na srčanog Čačanina.

Izabrane vesti

Istu odluku klub iz Humske je doneo kada su u pitanju još dva srpska košarkaša. Urošu Trifunoviću je istekao ugovor koji neće biti obnovljen. Trifunović tako posle šest godina napušta crno-bele. U međuvremenu je imao kratke epizode kao pozajmljen igrač u Zemunu i Megi. Zasad nije poznato gde će Trifunović nastaviti karijeru.

Što se tiče Ognjena Jaramaza, iako ima ugovor za narednu sezonu, reprezentativac Srbije će potražiti novi klub. Verovatno je to CSKA Moskva, s obzirom da su ruski mediji pisali da je dobio ponudu Armejaca. Podsetimo da se Jarmaz vratio u Partizan posle dve sezone u Bajernu, očekivalo se mnogo, ali jednostavno se nije uklopio u sistem trenera Obradovića. Kako je sezona odmicala, dobijao je sve manje minuta na parketu dok na kraju u potpunosti nije ispao iz rotacije.

Od prošlosezonske ekipe ostaju još samo donekle nerazjašnjeni statusi Bruna Kabokla, Džejlina Smita i Džejmsa Nanelija, ali i tu je situacija skoro pa sasvim jasna - osim u slučaju Brazilca. Tu se čeka epilog.

Od svih igrača iz prethodnih sezona, samo Balša Koprivica nastavlja dalje.

Do sada je Partizan doveo Vanju Marinkovića, Frenka Nilikinu i Gabrijela Lundberga. Stiže još veliki broj novih lica koja su dogovorena i treba da budu ozvaničena. To su: Isak Bonga, Sterling Braun, Mario Nakić, Arijan Lakić, Tajrik Džons i Ajzea Majk.



tagovi

KK PartizanAleksa AvramovićKK Makabi Tel AvivOgnjen JaramazUroš Trifunović

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara