Rusija je za Zvezdu pobednička teritorija: Luka Ilić pravi poslovođa, pogodio i mali Lane

Vreme čitanja: 4min | pet. 05.07.24. | 13:46

Crveno-beli u kombinovanom sastavu slavili protiv Sočija u prvom kolu Bratskog turnira – 2:0

Rusija je za Crvenu zvezdu pobedničika teritorija! Kao i prošle godine, crveno-beli su trijumfovalno započeli takmičenje na Bratskom kupu, pošto su u kombinovanom sastavu slavili protiv Sočija sa 2:0. Bilo je i uspona i padova uj igri tima Vladana Milojevića, ali smo sigurni da će iskusni stručnjak biti zadovoljan viđenim na stadionu Zenita u Sankt Peterburgu.

Kao pravi poslovođa, pojačanje koje bi iz sernke moglo da zablista, predstavio se Luka Ilić. Nišlija je posle sporijeg ulaska u igru povezao redove mladog tima Crvene zvezde, i značajno doprineo furioznom finišu prvog poluvremena. Ima još pozitivnih detalja. Ne, neće u prvom planu biti gol Šerifa Endijajea od koga se to očekuje. Susret u Sankt Peterburgu predstavljaće injekciju samopouzdanja za Lazara Jovanovića, strelca drugog pogotka, kao i kompletnu poslednju liniju.

Izabrane vesti

Rana je faza priprema, ali je Ognjen Mimović pokazao da bi mogao, možda i morao, da bude prva opcija na opoziciji denog beka. Momak rođen 2004. godine je bio vrlo snalažljiv pod naletima presinga fudbalera Sočija. Uz to znao je da sa desnog boka uđe u sredinu i napravi višak. Mali plus zabeležili su centralni defanzivci Điga i Leković. Malo toga su pomenuta dvojica ostavila rivalu, posebno do 60. minuta kada su imali svežinu.

Crvenu zvezdu tek očekuju ozbiljne provere u Rusiji. Posebno u ponedeljak kada će rival timu Vladana Milojevića biti Zenit. Ali i crveno-beli bi trebalo da budu jači, barem za Glazera, Olajinku i Mirka Ivanića.

Suočen sa brojnim izostancima reprezentativaca i rovitih igrača Vladan Milojević je na megdan Sočiju posle ekipu koja će teško ikada više igrati zajedno. Ali posle prvog poluvremena navijači srpskog šampiona kucali su u drvo. Nije Zvezda bila tako furiozna kao prve godinu dana na istom mestu pod komandom Baraka Bahara, ali je znala da naplati povremenu „divljinu“ u igri tima bivšeg selektora Španije Roberta Morena.

Soči, ekipa koja je izgubila status prvoligaša u Rusiji, na susret sa Crvenom zvezdom gledala je kao nešto više od prijateljskog sparinga. Svaki put kada je Aleksandar Katai dobijao loptu sa klupe ruskog tima čula se jasna komanda :“Faul“.

Crveno-beli su igrali u vrlo zanimljivoj postavi, sa trojicom bonusa u poslednjoj liniji. Bili su prilično mirni na lopti Leković i Naser Điga, posebno reprezentativac Burkine Faso, dok se vezni red sa Ilićem, Dalsijom i Šljivićem dugo tražio. Ali kada se pronašao, za Soči su nastale ozbiljne nevolje.

 Imao je na početku susreta Šerif Endijaj ozbiljnu šansu i promašio. Drugu već nije, pošto ga je u 39. minutu odličnim pasom levom nogom spojio sa golom Dalsio Gomez. Bio je miran Sengelac i pokazao da bi i dalje mogao da bude od koristi Vladanu Milojeviću.

Imao je Soči nešto više od igre u prvih pola sata. Ali ne baš i konkretne prilike. Uglavnom su pravili višak na sredini teran Rusi i pretili Guteši sa distance. Trebalo je vremena Luki Iliću da prebaci u brzinu više. A onda je sa nekoliko poteza pokazao da ima materijala da bude Zvezin poslovođa. Svaki prekid je bio opasan, lakim pokretima znao je bivši član Mančester Sitija da napravi višak.

Upravo je Ilić pasom od 50 metara ka Šljiviću otvorio napad crveno-belih finišu prvog poluvremena. Posle serije biciklica i šuta Šljivića, istakao se golman Degetev, ali je na pravom mestu bio Lazar Jovanović i upisao prvenac. Napunio je sin Laneta Jovanovića oči stručnom štabu i navijačima minut pre toga kada je pored Makrčuka prošao kao pored rekreativca.

Nastavak je protekao u nešto sporijem tempu. Zvezda je pripretila preko Luke Ilića, i potom fizički pala. Imao je Soči više od igre, Međutim, istakao se Guteša. Od 60. minuta Vladan Milojević je dodatno podmladio tim, za koji su igrali još Kanga i Hvan.

CRVENA ZVEZDA – SOČI 2:0

/Endijaje 39, Jovanović 44/

Sankt Peterburg

Stadion: Gasprom Arena

Sudija: Ivan Abrosimov

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Guteša - Mimović, Điga (od 70. Milosavljević), Leković (od 70. Đurić), Rodić (od 70. Radojević) - Dalsio (od 70. Hvan), Ilić (od 57. Kanga) - Jovanović (od 70. Maksimović), Šljivić (od 46. Knežević), Katai (od 46. Anan) - Endijaje (od 70. Sremčević).

SOČI (4-3-3): Degtev (od 67. Zabolotnji) - Magal, Alves (od 78. Kožemjakin), Suslov (od 67. Litvinov), Makarčuk (od 67. Zajka) - Kravcov (od 77. Burmistrov), Savedra (od 82. Šagiahmetov), Levin (od 67. Makarov) - Kramarić (od 78. Mortovoj), Safronov (od 67. Lazarev), Guarirapa (od 82. Fedorov).


tagovi

Vladan MilojevićLazar JovanovićŠerif EndiajeLuka Ilić

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara