Mikele Di Gregorio (©juventusfc)
Mikele Di Gregorio (©juventusfc)

Juventus ima novu 'jedinicu': Moti na poklon - najbolji golman Serije A

Vreme čitanja: 2min | pet. 05.07.24. | 19:33

Mikele Di Gregorio drugo pojačanje Stare dame u letnjem prelaznom roku

Velike promene rešio je da napravi Tijago Mota u Juventusu, a jedna od novina tiče se golmanske pozicije. Klub iz Torina predstavio je ovog popodneva Mikelea Di Gregorija, drugog novajliju u letnjem prealznom roku, koji bi naredne sezone trebalo da ima status 'jedinice' Stare dame.

Italijanski čuvar mreže, za prošlu sezonu zvanično najbolji u Seriji A, u Juventus je stigao iz Monce. Isprva na pozajmicu plaćenu 4.500.000 evra posle koje će torinski klub moći da ga otkupi za dodatnih 13.500.000 evra. U tom slučaju Di Gregorio će staviti paraf na ugovor do leta 2029. godine, a Monca biti u prilici da prihoduje još 2.000.000 evra kroz bonuse.

Izabrane vesti

Di Gregorio je dete Intera, međutim, nikada nije debitovao za seniorski tim Nerazura. Umesto toga sakupljao je minutažu na pozajmicama u Renateu, Novari, Pordenoneu i na kraju Monci koja ga je posle dve godine kaljenja leta 2022. godine otkupila od milanskog velikana za 4.500.000 evra. Za četiri godine Di Gregorio je gol Monce branio na 144 utakmice, a partije u prošloj sezoni osim zvanja najboljeg golmana italijanskog prvenstva donele su mu i transfer karijere.

Italijanski mediji uveravaju da dolazak Di Gregorija znači i kraj za Vojćeha Ščensnog u Juventusu. Na Alijanc stadionu smatraju da je njegovo vreme u klubu prošlo te traže način kako da se reše poljskog golmana i njegove plate od 6.500.000 evra, jedne od najvećih u timu. U jednom trenutku se kao rešenje ponudio Al Nasr, ali već više od dve nedelje nema napretka na tom polju.

Ščensnom, koji ima ugovor sa Juventusom, ovakva odluka kluba teško je pala.

"Lojalnost je za mene veoma, veoma važna. Dakle, ako potpišem ugovor na dve godine, to znači da znam tačno šta želim da radim naredne dve godine. Ako potpišem na četiri godine, znam šta želim da radim četiri godine...Isto važi i za deset godina. Želim da ispoštujem uslove ugovora", izjavio je pre nekoliko dana Ščensni, prenosi Tutosport.

Ipak, deluje da se Poljak, koji je u klub stigao još 2017. godine iz Arsenala, neće inatiti i praviti problem Juventusu.

"Ali, ako je klubu koji ti je toliko dao potrebno da raskine ugovor i treba mu tvoja pomoć, trebalo bi da mu pomogneš", dodao je 34-godišnji golman.

Podsetimo, Juventus je pre Di Gregorija doveo Daglasa Luiza iz Aston Vile za 51.500.000 evra, ali ovo bi trebalo da bude samo početak. Posebno kada je reč o promenama u veznom redu pošto se pored Luizovog, očekuju i dolasci Kefrena Tirama iz Nice i Teuna Kopmejnera iz Atalante.


tagovi

Mikele Di GregorioLetnji prelazni rok 2024TransferiTransferi uživoMoncaJuventusVojćeh Ščensni

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara