Legende, video poziv i uspomena na 'šut za četiri poena': Vilkins i Danilović 26 godina kasnije!

Vreme čitanja: 1min | pet. 05.07.24. | 19:16

Susret košarkaških velikana prepun osmeha i dobre energije

Šta povezuje Predraga Sašu Danilovića i Dominika Vilkinsa? Osim što su obojica košarkaške legende, susreli su se u čuvenom, hičkokovskom finalu italijanskog prvenstva 1998. godine. U finišu utakmice dogodio se čuveni Danilovićev "šut za četiri poena", a dodatno bacanje jedan od najvećih košarkaša starog kontinenta iznudio je upravo od devetostrukog NBA All-stara.

Danilovićev Kinder (današnji Virtus) savladao je Fortitudo u majstorici bolonjskog derbija za pehar, a italijanski italijanski LaGiornataTipo, 26 godina kasnije, spojio je nosioce tadašnjih ekipa - u video poziv!

Izabrane vesti

"Šta ima, stari", javio se Vilkins sa osmehom na licu i odmah dobio kompliment od Danilovića kako dobro izgleda. "Nije loše za 60-godišnjaka", pohvalio se Vilkins.

Nastavili su stari znanci i košarkaški rivali da ćaskaju o životu, pa evocirali uspomene na čuveno finale uz mnogo smeha i dobre energije.

Na kraju je Vilkins priznao: "Bio je faul..."

Lepo je kada se ovakve košarkaške veličine sretnu posle toliko godina. Pa makar bili na suprotnim krajevima sveta. Ono što su radili na parketu, ostaje zapisano zauvek.



tagovi

Dominik Vilkins

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara