Nikolo Zaniolo (©Reuters & Atalanta)
Nikolo Zaniolo (©Reuters & Atalanta)

Zaniolo i Atalanta – viša matematika: Ugovor do 2028, ali postoji posebna klauzula za aktivaciju

Vreme čitanja: 2min | pet. 05.07.24. | 15:03

Za sada je jedno sigurno, makar godinu dana provešće na pozajmici u klubu iz Bergama, a hoće li ostati i duže zavisi od jednog faktora...

Kada se pojavio, videli su Romini navijači u Nikolu Zaniolu novog Frančeska Totija, novog princa Večnog grada. Bili su zaslepljeni, opijeni lepotom i magijom dodira. Kupio ih je elegancijom na prvu, međutim, bajke koje su snevali pukle su kao mehurići od sapunice. Karijera je krenula stranputicom, uspeo je i da 'zarati' sa najvatrenijim pristalicama. Odlazak je bio jedino logično rešenje.

U Galatasaraju je tek zagrebao po površini, pokazao delić potencijala. Na pozajmici u Aston Vili ni toliko. Sateran u ćošak, često povređen, zagledao se u svoju Italiji i klub koji je u prošlosti mnogima znao da bude poput 'atomske banje'. Nikolo Zaniolo i Atalanta – vreme je za novi početak! Za rehabilitaciju. Došao je na pozajmicu u klub iz Bergama, a koliko će tu ostati... To je već složena matematička operacija.

Izabrane vesti

Nikolo Zaniolo je švrljnuo potpis, dospeo je u ruke starog lisca Đan Pjera Gasperinija da ga 'popravi' i vrati na pravi put. Uspe li u tome, mogao bi momak prefinjene tehnike da ostane u Bergamu čak do 2028. godine!

O čemu se radi?

Dogovor je sklopljen, ugovor potpisan. Saradnja može da traje još četiri godine, ali je sza sada jedino sigurna pozajmica na godinu dana i ona će osvajača Lige Evrope koštati 3.000.000 evra. Za sve ostalo, za produžetak, moraće zajedničkim snagama da delaju Nikolo Zaniolo, Đan Pjero Gasperini i ceo tim.

Galatasaraj i Atalanta su ugovorili da je za ostanak italijanskog ofanzivca na severu Apenina potrebno da bude aktivirana specijalna klauzula, tiče se konkretno jednog faktora – broja odigranih utakmica. Ukoliko premaši 60 odsto, nigde ne mrda. I tada će se u kasu itansbulskog velikana sliti još 16.000.000 evra.

To je cifra koju su dva tima precizirala za otkup. Ali, potencijalno to nije sve, jer šampion Turske može da inkasira još 2.500.000 evra kroz različite bonuse. Sve u svemu, nije mala para u pitanju. Ali, nije ni bogzna koliko velika svota novca za današnje uslove.

Nikolo Zaniolo je obavio lekarske preglede, prošao ih je na klinici La Madonina u Milanu. Narednih sedmica će raditi na oporavku, jer nije fit. Uostalom, zbog toga je i propustio Evropsko prvenstvo na kome je Italija zaustavljena u osmini finala. Kada bude zalečio bolno stopalo, onda sledi integracija u sistem Đan Pjera Gasperinija.

Ostaje da se vidi koju će mu ulogu nameniti trener Atalante u formacijama 3-4-1-2 i 3-4-3. Hoće li igrati po boku, iza napadača ili će nekom od golgetera biti parnjak. No, sve u svoje vreme... Za početak je na pravom mestu, jer u Bergamu su mnogi prodisali punim plućima. Među poslednjima dete Rima – Đanluka Skamaka.


tagovi

Letnji prelazni rok 2024AtalantaGalatasarajNikolo Zaniolo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara