Nemanja Vidić (©Reuters)
Nemanja Vidić (©Reuters)

Otkriveni detalji Vidićevog transfera u Spartak: Zvezda sa 7.000.000 spustila cenu na 5.000.000

Vreme čitanja: 2min | pet. 05.07.24. | 12:22

Generalni direktor Moskovljana je morao da donese 1.000.000 dolara u kešu

Nekadašnji generalni direktor Spartaka iz Moskve Juri Pervak u velikom intervjuu za ruski portal Sport Ekspres izneo je brojne detalje iz vremena dok je bio na funkciji slavnog kluba. Između ostalog, i u vezi i jednog od najvećih transfera Spartaka u ovom veku, Nemanje Vidića iz Crvene zvezde na leto 2004. godine.

Slavni defanzivac je stigao u Rusiju za 5.000.000 evra, a posle godinu i po dana ga je kupio Mančester Junajted za duplo više novca. Preciznije, za 10.500.000 evra.

Izabrane vesti

Bila je 2004. godina, u Portugaliji se igralo Evropsko prvenstvo. Išao sam tamo i svratio sam u Beograd. Crvena zvezda je tražila milion dolara u kešu, u koferu. Isporučeno je u Austriji. Predsednik kluba, legendarni Dragan Džajić, došao je sa svojom pratnjom“, prisetio se Pervak.

Dakle neko je tiho gurnuo kofer nogom ka vama u restoranu – zamislio je scenu novinar Sport Ekspresa.

Ne, ne. Bilo je to u banci. Dobio sam i račun

Koliko je onda Vidić koštao?

Prvobitno, cena je bila sedam miliona evra. Podelili smo to na tri dela, u tri rate. Posle godinu dana Zvezda je poslala zvanično pismo sa ponudom, da mi platimo sve odjednom, ali da cena bude smanjena. Fedun i ja smo sklopili dogovor. Ispalo je profitabilnije kako su Srbi ponudili. Na kraju, Vidić je koštao 5.000.000, od čega je milion bio u kešu“.

Na kraju, konstatacija novinara da je pet miliona sića za defanzivca te klase.

Čak i tada je to bilo kao da smo platili u penijima“, zaključio je Pervak.

Vidić je za Spartak odigrao 41 utakmicu u svim takmičenjima, a postigao je četiri gola. Kasnije je sjajni štoper odigrao 300 mečeva za Junajted, postao i kapiten engleskog velikana, a karijeru je završio 2016. u milanskom Interu. Sa Zvezdom je Vidić osvojio duplu krunu u sezoni 2003/2004.


tagovi

FK Crvena zvezdaDragan DžajićSpartak MoskvaNemanja Vidić

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara